Superligaen: Optakt til lørdagskampen OB-Esbjerg


OB 2.10 Uafgjort 3.40 Esbjerg 3.35 (Kickoff lørdag kl. 17:00)

Selvom det ikke er verdens længste bustur, så er Esbjerg ikke meget for at rejse til Odense. I hvert fald ikke hvis man skal dømme på resultaterne i Superligaen. EfB har blot vundet to ud af i alt 16 udekampe mod fynboerne. Vi skal således helt tilbage til juli 2006 for at finde den seneste sejr til vestjyderne på stadion i Odense.

Siden dengang har EfB blot vundet en enkelt Superliga-kamp mod OB i 15 forsøg. Det skal dog understreges, at den ene sejr kom i det seneste indbyrdes opgør. Tilbage i september vandt Esbjerg på overbevisende manér 3-0 over OB på eget græs. Målscorere dengang var Martin Braithwaite med to kasser samt Jesper Lange. Braithwaite er pt. delt topscorer hos Esbjerg med fem mål i denne sæson. Scorer han igen kampens første mål, får du dine penge 9.00 gange igen.

Efter tre sølvmedaljer i træk måtte OB sidste sæson finde sig i en sølle placering som nummer 10 i Superligaen. I øjeblikket er der intet, der tyder på, at det går så galt i denne sæson, hvor OB før denne runde indtager en fjerdeplads à point med oprykkerholdet Randers FC.

Resultaterne har imidlertid været stærkt svingende både ude og hjemme for Troels Bech & Co., hvilket resultatstatistikken 8-4-6 også viser. Senest blev det dog til 2-0 på udebane over Silkeborg. I runden forinden tabte holdet 2-3 til Randers - ligeledes på fremmed græs.

OB er det femtedårligste hold i rækken, når det kommer til at få point på hjemmebane. Beskedne 10 point i otte kampe er det blevet til hjemme i H.C. Andersens fødeby. Det skal der laves om på, hvis klubben vil gøre sig forhåbninger om medaljer i denne sæson. 

Der er dog intet, der tyder på, at det bliver nemt for hjemmeholdet lørdag eftermiddag, hvor et selvtillidsfyldt EfB-hold kommer på besøg. I midtugen kvalificerede man sig til forårets semifinaler i DBU Pokalen med en 2-1-sejr ude over Lyngby, og i de seneste fire kampe i landets bedste række er holdet ikke gået fra banen uden point. Holdets udebanestatistik er dog langt fra prangende. Blot en enkelt udesejr er det blevet til i denne sæson, hvor hele fem ud af ni kampe på fremmed græs er endt uafgjort.

Point til Esbjerg mod OB vil givetvis være ensbetydende med, at vestjyderne kan overvintre over stregen, som der i skrivende stund er tre point ned til. For OB vil uafgjort som udgangspunkt ikke være tilfredsstillende, men det har været svært at forudse, hvordan Striberne er kommet ud til de hidtidige kampe i sæsonen. Esbjerg har fortsat rækkens tredjebedste defensiv (19 indkasserede mål i 18 kampe), så selvom hjemmeholdet trykker gæsterne i bund, er det langt fra sikkert, at det bliver til OB-scoringer.  

Esbjerg skal ikke bekymre sig om karantæner. Hjemmeholdet må derimod finde sig i, at offensivspilleren Rasmus Falk sætter sig på tribunen.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40