Superligaen: Optakt til lørdagskampen Silkeborg IF-OB


Silkeborg IF 3.35 Uafgjort 3.45 OB 2.05 (Kickoff lørdag kl. 17:00)

Det er to af landets traditionsklubber, der tørner sammen lørdag eftermiddag i Silkeborg. Begge klubber har dog været i betydeligt bedre stand - især hos hjemmeholdet, Silkeborg IF, er der ikke meget at smile over i øjeblikket. Og dog. Med træneransættelsen af den rutinerede klubmand Viggo Jensen vejrer spillere, ledelse og tilhængere en smule tiltrængt morgenluft i en sæson, der truer med at udvikle sig ganske katastrofalt for de røde.

I sit comeback på trænerbænken fik den iltre trænerskikkelse således tre point på udebane mod SønderjyskE. Det er der mange andre, der har fået i denne sæson, men det kan silkeborgenserne sådan set være fuldstændig ligeglade med. Point er hvad det kræver at overleve i Superligaen, og det fik man gennem en mandfolkeindsats, hvor spillerne viste moral og offensive kvaliteter.

OB kommer til Silkeborg med et ærgerligt nederlag i sportstasken. 2-3 tabte Troels Bechs tropper til Randers FC i mandagskampen - et nederlag der kom efter to på hinanden følgende succeser i form af 3-0 ude over Brøndby og 5-0 hjemme over SønderjyskE. Pludselig fornemmede man en form for stabilitet hos den klub, der ellers havde været sæsonens mest utilregnelige størrelse. Men det fik Randers altså sat en effektiv stopper for.

Spørgsmålet er så, hvor hårdt nederlaget har taget på fynboerne. Det var den tidligere OB-spiller Jonas Borring, der stod for sejrsmålet i sidste minut, hvilket har gjort ondt på De Stribede fra Fyn. OB har ud over Silkeborg to kommende kampe mod henholdsvis Esbjerg (hjemme) og AaB (ude), før det kimer til julepause. De tre kampe burde give minimum seks point i alt, før spillere og trænere kan traske på ferie med en smule ro i sjælen.

Silkeborg derimod skal på to udebaneture før julepausen mod henholdsvis FC Midtjylland og AGF. Umiddelbart ligner lørdagens hjemmekamp derfor nedrykningskandidaternes bedste mulighed for at få en sejr, der måske kan hive dem op på den gode side af stregen à point med SønderjyskE på niendepladsen.

SIF's hjemmebanestatistik er dog ikke noget at prale med. 1-1-6 lyder den på, og holdet har i de otte kampe blot scoret fem gange. OB er dog et glimrende udehold - trods mandagens nederlag i Randers - og i sæsonen hidtil er det blevet til 15 point i ni kampe på fremmed græs. Statistikken lyder på fire sejre, tre uafgjorte og to nederlag.

Kigger man på oddsene er udeholdet relativt klar favorit, og Viggo-effekten levnes ikke mange chancer for at slå igennem for anden weekend i træk. Silkeborg må deles med Esbjerg og SønderjyskE om den tvivlsomme ære er have rækkens henholdsvis dårligste offensiv og defensiv. OB har dog spillet to af sine seneste fire udekampe uafgjort i Superligaen, og vi tror, at Viggo Jensen har, hvad der skal til for at få point mod sin tidligere lærling i SIF, Troels Bech. Odds 3.45 på X'et er ganske fint, og ud af de to klubbers seneste seks indbyrdes møder i Superligaen er de fire endt med pointdeling.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne, og i de to normale start-11'ere er det kun Silkeborgs Thorbjørn Holst, der er ude med skade. 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.45