Superligaen: Optakt til lørdagskampen SønderjyskE-FC Midtjylland


SønderjyskE 2.85 Uafgjort 3.40 FC Midtjylland 2.35 (Kickoff lørdag kl. 17:00)


Som det stod at læse her på siden i den forgangne uge
, så er panikken ved at sprede sig i den nederste halvdel af Superligaen, hvor seks hold reelt er med i nedrykningskampen. Et godt eksempel på, hvad der er på spil, får vi lørdag eftermiddag/aften, når de evige nedrykningskandidater SønderjyskE tager imod et FC Midtjylland-hold, som de færreste vist havde set som potentiel nedrykker inden denne sæson.

Inden kampen har FCM fire point ned til stregen, hvor Brøndby, SønderjyskE og Silkeborg ligger som perler på en snor med 24 point. Det kræver derfor ikke den store matematiker at få øje på, at Glen Riddersholm & Co. er desperate efter en sejr for at få lagt en smule afstand til de absolutte bundhold. De lyseblå fra Haderslev er imidlertid vant til at slås for livet i den bedste danske række, og tilhængerne i Sønderjylland vil håbe på, at erfaringen med krisehåndtering vil gøre forskellen i overlevelseskampen.

Efter forrige rundes 5-0-ydmygelse af Silkeborg var der noget, der tydede på, at SønderjyskE var på rette spor på vej væk fra bunden, men i den sidste påskekamp gik det galt igen på hjemmebanen, da Randers kom forbi og vandt 2-0. Med sejre til både Brøndby og Silkeborg i samme runde lykkedes sønderjydernes flugtforsøg ikke i første omgang.

Der er ingen tvivl om, at det er på hjemmebane, Lars Søndergaards mandskab har mest at forbedre. Kun én sejr i sæsonens 12 hjemmekampe og en pointhøst på fem point er det blevet til, hvilket gør SønderjyskE til det med afstand dårligste hjemmehold i Superligaen. Det skal dog siges, at FCM langt fra er et skræmmende udehold. Rent faktisk er det kun Esbjerg, der er dårligere på fremmed græs. To udesejre ud af 12 mulige har FCM formået at hente i sæsonen.

FCM har kun vundet én kamp i år, og det var netop mod lørdagens modstander, der løb ind i et snævert 0-1-nederlag i forårspremieren i Herning. Det kunne være gået meget anderledes i en kamp, hvor Ulvene bestemt ikke viste mange prøver på rovdyrinstinkterne, og gæsterne tillod sig endda at brænde et straffespark ved Rasmus Hansen. Efterfølgende spillede FCM tre uafgjorte i træk, før det i mandags blev til årets første nederlag, 1-3 ude mod mestrene fra FC Nordsjælland.

FC Midtjylland har været lidt af en skrækmodstander for sønderjyderne de seneste par år, hvor Ulvene har vundet fem af de seneste ni indbyrdes opgør. I de seneste to kampe i Haderslev er det dog blevet til uafgjort og en hjemmesejr - den eneste SønderjyskE-sejr på eget græs mod FCM i ni forsøg.

Uafgjort vil som udgangspunkt ikke bringe smilet frem hos de to trænere, men det er ikke desto mindre her, spilværdien ligger med odds 3.40. To gange i de seneste fire indbyrdes kampe er det endt med ét mål til hvert hold, og endnu en 1-1'er kan det meget vel blive til på denne aprillørdag i Haderslev. 1-1 giver odds 6.75.

Gæsterne må undvære Danny Olsen, der er i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40


Klik her for at spille på kampen mellem SønderjyskE og FCM hos Unibet.