Superligaen: Optakt til lørdagskampen SønderjyskE-FC Nordsjælland


SønderjyskE 3.90, uafgjort 3.45, FC Nordsjælland 1.90 (Kickoff lørdag kl. 17)

Det er skrap kost for SønderjyskE i øjeblikket. Blot to døgn efter pokalkampen mod FC København står man over for FC Nordsjællands danske mestre i Superligaen. Heldigvis for Lars Søndergaards hold bliver begge kampe spillet hjemme i Haderslev, så man skal ikke tænke på lang transport østpå.

Torsdag aften formåede FCK at tydeliggøre forskellen på at have en bred og en ... skal vi bare kalde det mindre bred trup til rådighed, da københavnerne uden at anstrenge sig vandt 3-0 over SønderjyskE i pokalturneringens 4. runde. Hjemmeholdet stillede med mange spillere uden den store erfaring på højeste niveau, og det var tydeligt, at de endnu ikke har, hvad der skal til - hvilket sådan set er helt forventeligt.

Førsteprioriteten for samtlige klubber i landets bedste række er Superligaen, og når tv-rettigheder gør, at der blot er én hviledag mellem kampene i pokalen og ligaen, ja, så "ofrer" man førstnævnte. Derfor er SønderjyskE nu ude af pokalturneringen og kan fokusere 100 pct. på strabadserne i Superligaen. Og her kan det blive mere end svært lørdag eftermiddag.

De lyseblå har endnu ikke fundet sig til rette på hjemmebane i denne sæson, hvor man sammen med Silkeborg har skrabet færrest point sammen på eget græs - fire. Gæsterne fra Farum har imidlertid ikke imponeret nogen på udebane og har pt. blot vundet to af seks udekampe - i øvrigt det samme antal som Silkeborg for nu igen at sætte tingene i perspektiv på bekostning af det stakkels bundhold.

FCN vandt sikkert 4-1 på hjemmebane over SønderjyskE tidligere på efteråret, mens sønderjyderne snuppede sejren, da de senest mødte holdet fra Farum på eget græs i Superligaen. Det var tilbage i april, da man holdt gæsterne fra at score og selv bankede en enkelt pind ind. En gentagelse af det resultat lørdag eftermiddag giver odds 14.00 og er måske værd at overveje for de spillefugle, der ønsker at satse lidt.

SønderjyskE hev en vigtig sejr hjem i sidste runde ude mod Esbjerg. 2-1 vandt man på et mål i overtiden. FCN kommer også med en snæver sejr i bagagen. Hjemme i Nordsjælland blev topholdet AaB besejret 1-0 på mål af landsholdsspilleren Jores Okore. Scorer forsvarsspilleren for tredje Superliga-kamp i træk, får du dine penge 6.75 gange igen.

FCN rejser i næste uge til Torino for at møde Juventus. Holdet lader dog så småt til at have vænnet sig til engagementet i både den hjemlige og den kontinentale turnering, og efter at være blevet slået ud af pokalturneringen i midtugen af FC Midtjylland, er det "kun" de to udfordringer, Tigrene skal koncentrere sig om. FCN skal vinde for at holde de øvrige tophold inden for en rimelig afstand, mens hjemmeholdet ret beset ser ud til at ligge lunt i svinget i midten af rækken uden de store bekymringer.

Spilforslag:
Sats på, at udeholdet, FCN, vinder til odds 1.90