Superligaen: Optakt til lørdagskampen SønderjyskE-Silkeborg IF


SønderjyskE 2.20 Uafgjort 3.45 Silkeborg IF 3.05 (Kickoff lørdag kl. 17:00)

Der begynder at ske noget blandt Superligaens bundfald. I sidste runde vandt Brøndby en udesejr i Silkeborg, der var lige så snæver, som den var vital for det kriseramte hold fra den københavnske vestegn. Silkeborg IF derimod ligger tilbage som en gennemtæsket bokser på tabellens sidsteplads.

Lørdag rejser de rødklædte spillere sydpå til Haderslev for at møde SønderjyskE, der ligger nummer ni i Superligaen med 17 point efter 16 runder. På bænken er en gammel trænerkending, Viggo Jensen, der skal rejse fodboldskuden igen, efter at Keld Bordinggaard blev fyret i kølvandet på nederlaget til BIF.

Det store spørgsmål er så, om trænerskiftet også afføder et mentalitetsskifte. Det er nødvendigt på et hold, der er hårdt ramt på selvtilliden. Udekampen mod SønderjyskE er ikke den værste start for den notorisk iltre Viggo Jensen, der ikke skal bekymre sig om et kritisk hjemmepublikum eller krav om tre point. Mindre kan gøre det, og den uafgjorte til det pæne odds 3.45 ligger til højrebenet mod et SønderjyskE-hold, der har en rædselsfuld hjemmebanestatistik, 1-1-6, i denne sæson.

Silkeborg, der i et stykke tid nu har måttet finde sig i at have Superligaens dårligste forsvar såvel som angreb, kan også hente en smule tro på tingene i det faktum, at lørdagens modstander kommer med dybe ridser i den lyseblå lak efter at have fået læsterlige prygl i sidste runde mod OB i Odense. 0-5 lød nederlaget på, og som om det ikke var nok, så fik både midterforsvareren Niels Lodberg og målmand Kenneth Stenild røde kort - sidstnævnte da han fra sin plads på bænken angiveligt havde svinet den i øvrigt rystende usikre dommer, Michael Johansen, til.

Silkeborg var stærkt karantæneramt i kampen mod BIF, men har ikke samme bekymringer til denne kamp. Syv point er det blevet til på udebane i sæsonen for SIF, hvilket ikke ligefrem er imponerende, men heller ikke katastrofalt. Til sammenligning har FC Midtjylland, der ligger nummer otte i rækken, blot skrabet fire point sammen på fremmed græs, og førerholdet, FC København, har blot vundet én udekamp mere. Det er primært på hjemmebane, at den er helt gal for SIF.

SønderjyskE er rent faktisk et af de få hold, som SIF har et rigtig godt tag på i Superligaen. I de seneste syv indbyrdes kampe er det ikke lykkedes sønderjyderne at besejre SIF, der har fået tre point i fem tilfælde. Den seneste kamp mellem de to hold blev, ligesom det er tilfældet denne lørdag i november, spillet i Haderslev, og her vandt udeholdet 2-0 på mål af topscorer Marvin Pourie og Bjarni Vidarsson. De to giver henholdsvis odds 2.75 og 5.75 som målscorere.

En sejr på ét mål til udeholdet SIF frister til odds 4.85, men mest af alt lugter det af en uafgjort. Det vil SIF også kunne leve med i en runde, hvor nedrykningsrivalerne BIF (ét point foran SIF) og Esbjerg (fire point foran SIF) mødes i Brøndby.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.45