Superligaen: Optakt til mandagskampen AaB-AGF


AaB 2.10 Uafgjort 3.35 AGF 3.35 (Kickoff mandag kl. 19:00)

Mens mandagens hjemmehold, AaB, er kravlet fremad i tabellen og netop nu indtager tredjepladsen, er udeholdet, AGF, dumpet ned gennem subtoppen og befinder sig før det jyske traditionsopgør på sjettepladsen med seks point op til bronzeplaceringen.

Efter tre 0-2-nederlag på stribe fik Peter Sørensens tropper endelig point på kontoen i sidste runde, da det på hjemmebane blev 1-1 mod kriseramte FC Midtjylland. Dagens modstander fra Aalborg har derimod vundet to kampe i træk mod henholdsvis AC Horsens og Randers FC - endda uden at indkassere mål.

Med sejrene til både FC København og FC Nordsjælland skulle hjemmeholdet meget gerne vinde aftenens kamp for at hænge på den sjællandske duo. For AGF's vedkommende handler det primært om at få afsluttet et ellers udmærket efterår på ordentlig manér og undgå, at kvartetten FCK, FCN, AaB og OB forsvinder i horisonten.

AaB har i gennemsnit fået to point per hjemmekamp i sæsonen og kan prale af at være Superligaens tredjebedste hold på eget græs. For AGF's vedkommende lyder udebanestatistikken på 5-0-3. Aarhusianerne er således de eneste i rækken, der ikke har spillet uafgjort, når de har været på farten.

Kigger man på de seneste indbyrdes opgør, så er det blevet til to gange 1-1 i Aarhus - senest i første runde af sæsonen, da henholdsvis Martin Jørgensen og Jeppe Curth sørgede for pointdeling. Det er kun sidstnævnte, der kan gentage succesen, da Martin Jørgensen fortsat er ukampdygtig. Curth giver odds 3.70 som målscorer i mandagskampen.

AaB har historisk set overtaget mod AGF - ikke mindst på hjemmebane. I egen hule har de bolsjestribede nordjyder vundet 20 ud af 33 Superliga-kampe mod AGF, der kun har vundet syv.

AaB har en enkelt mand i karantæne i form af backen Jakob Ahlmann, mens Henrik Dalsgaard og Nicolaj Thomsen er skadet. Ud over veteranen Martin Jørgensen må udeholdet, AGF, undvære Anders Kure, Davit Skhirtladze, Atle Roar Håland og Frans Dhia Putros, der alle er ude med skader.

Spilforslag:
Sats på, at AaB vinder kampen til odds 2.10.