Superligaen: Optakt til mandagskampen AaB-Esbjerg


AaB 1.72, uafgjort 3.55, Esbjerg 4.75

Hjemmeholdet kan mandag aften med en favoritsejr på hjemmebane se tilbage på seks vundne Superliga-kampe i træk, og det vil i så fald være AaB's flotteste pointhøst (23 point) nogensinde i Superligaen efter 10. runde. Nu er der blot det lille "men", at mandagens modstander, Esbjerg, er lidt af en skrækmodstander for de bolsjestribede fra Aalborg.

I de seneste syv indbyrdes møder er det således ikke lykkedes AaB at besejre Esbjerg i Superligaen. Vi skal helt tilbage til 2008 for at finde den seneste AaB-sejr, da holdet på hjemmebane vandt 2-1. Esbjerg hentede desuden sin første sejr i sæsonen i sidste weekend, da man overraskende slog OB hele 3-0. Der er med andre ord et par ting, der gør, at aftenens kamp kan have mere i sig end benhård AaB-dominans og soleklar hjemmesejr.

Træerne vokser dog næppe ind i efterårshimlen over Nordjyske Arena for Esbjerg, for AaB har i øjeblikket så mange strenge at spille på, at det er svært at forestille sig, at hjemmeholdet ikke hiver sejren hjem i sidste ende. Ikke mindst i den offensive del af spillet springer trekløveret Jeppe Curth, Nicklas Helenius og Kasper Kusk i øjnene. Sidstnævnte scorede to gange i sidste weekends 4-0-sejr over Randers. 1-tallet giver 1.72 gange pengene igen, hvilket er svært at brokke sig over.

Der er meget på spil i denne uges mandagskamp. AaB skal holde trit med FC Københavns mesterskabsfavoritter, der før kampen er fire point foran, mens Esbjerg med en eventuel sejr kan hoppe forbi Silkeborg og Brøndby og placere sig over nedrykningsstregen med ni point i alt.

Esbjerg har stadig sin første udesejr i sæsonen til gode, mens AaB endnu ikke har tabt på hjemmebane. Og selvom vi fremhævede AaB's offensiv lige før, bør der også falde respekt af til forsvarskæden og målmand Nicolai Larsen, der blot har lukket to mål ind i sæsonens hidtil fire hjemmekampe. 

Spilforslag:

Sats på, at AaB vinder kampen til odds 1.72.

Sats på, at AaB's Kasper Kusk scorer i kampen til odds 3.40.