Superligaen: Optakt til mandagskampen AC Horsens-FC København


AC Horsens 4.30 uafgjort 3.50 FC København 1.80 (Kickoff mandag kl. 19:00)

Statistisk set er mandagens hjemmehold, AC Horsens, nok det mest kuriøse i Superligaen netop nu. Én ting er, at Johnny Mølby & Co. som det eneste hold i landets bedste række ikke har været i stand til at vinde en hjemmekamp i sæsonen. Noget andet er, at Den Gule Fare går ind til kampen mod Løverne fra FC København med en stime på fem uafgjorte bag sig.

AC Horsens ligger pt. på 8. pladsen i Superligaen med fem point ned til nedrykningsstregen. Får holdet alle tre point i mandagskampen, hopper man op på siden af OB på 6. pladsen.

Umiddelbart er det vanskeligt at forestille sig, at sæsonens første hjemmesejr skal komme mod Superligaens eneste ubesejrede mandskab, FCK, der er rækkens førerhold. Københavnerne var dog ude i en hård 0-0-udekamp i det sydlige Tyskland mod VfB Stuttgart i torsdags i Europa League og døjer med skader på et par nøglepositioner op til kampen mod Horsens.

Ariel Jacobs må undvære målmand Johan Wiland, Nicolai Jørgensen og Igor Vetokele, mens Thomas Delaney sidder udenfor med karantæne. Norske Mostafa Abdellaoue er igen med i truppen for hovedstadsholdet, der dog forventes at starte med Cesar Santin og Andreas Cornelius i front. Hjemmeholdet er uden sin midtbanegeneral Martin Retov, der sidder på tribunen efter for mange kort.

Senest de to hold mødtes, var for nøjagtig en måned siden, hvor det blev til ... ja, du gættede rigtigt, uafgjort i Horsens. Andreas Cornelius scorede kampens første mål ved den anledning, og hjemmeholdets Jude Nworuh satte udligningsmålet ind. Begge spillere forventes med fra start i den sidste oktoberkamp i denne sæsons Superliga.

AC Horsens har til trods for ovennævnte uafgjorte resultat en rædselsfuld statistik i Superligaen mod FCK. I 19 kampe er det blevet til 15 nederlag, to uafgjorte og blot to sejre. Mandag kan det meget vel blive til den tredje uafgjorte mellem de to hold på den bane, hvor de hidtil to uafgjorte kampe er blevet spillet, hvilket giver det fornuftige odds 3.50. Det resultat vil ingen af de to hold som udgangspunkt være helt utilfredse med.

"Der er stor forskel på at vinde og spille uafgjort, for det rykker anderledes i tabellen, og vi gik også efter sejren i den seneste kamp mod Esbjerg, men når det så ikke lykkes, så er det næstbedst at spille uafgjort", udtaler Horsens-træner Johnny Mølby til klubbens hjemmeside.

Generelt bliver der ikke scoret voldsomt mange mål i AC Horsens' kampe, og de to holds seneste kampe i Superligaen endte henholdsvis 0-0 (AC Horsens-Esbjerg) og 1-0 (FC København-Brøndby). I de seneste fem indbyrdes kampe er der i gennemsnit scoret præcis to mål per kamp. Under 2.5 mål giver odds 2.05 mandag aften.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.50
Sats på, at der bliver scoret under 2.5 mål til 2.05