Superligaen: Optakt til mandagskampen AC Horsens-Silkeborg IF


AC Horsens 1.95 Uafgjort 3.45 Silkeborg IF 3.70 (Kickoff mandag kl. 19:00)


Mon ikke antallet af afbidte negle er mangedoblet i Midt- og Østjylland i disse dage? I Horsens og Silkeborg er der i hvert fald to fodboldklubber, der har grund til at være nervøse for, hvad de kommende uger bringer. De to byers Superliga-klubber ligger under stregen, og vi er ved at være derhenne, hvor det reelt kun er sejre, der tæller, hvis overlevelsen i landets bedste række skal sikres.

Mandagskampen er en direkte duel mellem Johnny Mølby og Viggo Jensens tropper, og med to point op til ACH er gæsterne fra Silkeborg tvunget til at gå benhårdt efter sejren. Hjemmeholdet kan i teorien godt nøjes med ét point - også med tanke på at man har Brøndby på hjemmebane i sæsonens sidste kamp.

"Vi skal ud og vinde kampen, og de er også uinteressant, hvordan det går med de andre hold. Jeg tror på, at når vi finder det bedste frem i os selv, kan vi også løse opgaven", siger SIF-træner Viggo Jensen til klubbens hjemmeside og ser nedrykningsdramaet i lyset af sidste rundes 2-2-opgør mod mestrene fra FC Nordsjælland:

"Denne gang vil vi ikke nøjes med uafgjort. Specielt i anden halvleg af kampen mod FC Nordsjælland viste vi nogle gode takter, og det skal vi også vise mod Horsens. Hvis vi vil have tre point, kræver det også, at vi spiller op til vores bedste. Jeg tror på, at vi kan gøre det".

Mens SIF er uden sejr i de seneste tre kampe, så vandt ACH 1-0 i forrige runde overraskende på hjemmebane mod bronzebejlerne fra Randers FC takket være en scoring af Morten Rasmussen. Kigger vi på de indbyrdes kampe, peger pilen også på hjemmeholdet, der kun har tabt tre gange til SIF i klubbernes hidtil 14 ligaopgør. I de seneste fem kampe er det ikke lykkedes SIF at besejre Den Gule Fare. Vi skal dog helt tilbage til 2007 for at finde den seneste ACH-sejr over SIF i Horsens. 

ACH har kun scoret tre gange i de seneste seks ligakampe, og offensiven så ganske tandløs ud i sidste weekends nederlag i Esbjerg. Med 27 scorede mål i denne sæson er ACH da også den klub i Superligaen, der er mindst farlige foran kassen. SIF's topscorer, Marvin Pourie (13 sæsonmål), har sørget for, at de rødklædte ikke helt har haft de samme bekymringer. Pointene har det dog knebet gevaldigt med på fremmed græs, og det er rent faktisk kun mandagens modstander, ACH, der har fået færre point (14) på udebane end silkeborgenserne (15). 

Gæsterne må undvære Frank Hansen, der er i karantæne, samt de langtidsskadede Lasse Heinze og Thorbjørn Holst.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.45


Klik her for at spille på mandagskampen mellem ACH og SIF hos Unibet