Superligaen: Optakt til mandagskampen AGF-Randers FC


AGF 1.90, uafgjort 3.55, Randers FC 3.80 (Kickoff mandag kl. 19:00)

Randers FC kan ikke ligefrem siges at være en yndlingsmodstander for AGF. I de ni seneste indbyrdes opgør i Superligaen er det blot blevet til én sejr til De Hvide fra Aarhus, mens Randers har taget sejren i fem af kampene.

Der er heller ikke så meget, der tyder på, at det bliver nemt for AGF mandag aften, selvom holdet generelt er i god form og blot har tabt en gang på hjemmebane i sæsonen. Randers FC har som oprykker været en af de store positive overraskelser og har for længst sparket den frygt, der kunne være for endnu en nedrykning, langt væk.

Colin Todd & Co. indtager før mandagskampen en imponerende 6. plads og kan i tilfælde af tre point overhale AGF og komme à point med mestrene fra FC Nordsjælland på tredjepladsen. Randers må dog undvære sin dygtige offensivspiller Lasse Rise, der er ude med en forstrækning, og derfor vil det primært være op til Jonas Kamper og Ronnie Schwartz at true hjemmeholdets forsvar. De to spillere har scoret henholdsvis tre og fem mål i sæsonen.

AGF er uden rutinerede Hjalte Nørregaard, der er blevet knæskadet, men træner Peter Sørensen kan glæde sig over, at en anden midtbanespiller, Kasper Povlsen, er klar igen. Også angriberen Søren Larsen er med i truppen igen. Peter Graulund har, som de fleste sikkert er klar over, lagt støvlerne på hylden, og han vil få sin fortjente hyldest i forbindelse med aftenens kamp.

Randers har haft store problemer med at score på udebane, hvor det blot er blevet til fem beskedne mål i seks kampe. Set i det lys må det imidlertid siges at være imponerende, at Hestene fra Østjylland har hentet syv point i seks kampe på fremmed græs.

AGF skal forbedre sin statistik på hjemmebane, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få medaljer i denne sæson. Målscoren 9-7 og et pointantal på ni efter seks kampe i egen hule er ikke imponerende. Generelt er spillet dog blevet bedre og bedre, og så længe holdets og Superligaens topscorer, Aron Johannsson, bliver ved med at score, er der grund til at se lyst på tilværelsen for GF'erne. Islændingen scorer i gennemsnit et mål per kamp, og odds 4.90 på ham som første målscorer frister naturligvis.

To gange tidligere er det endt i en målløs pointdeling mellem de to hold i Aarhus, og uafgjort vil ikke være det mest overraskende resultat mandag aften. Hjemmeholdet har spillet halvdelen af sine hjemmekampe uafgjort i denne sæson. Holdet er dog ubesejret i sine seneste seks kampe, og holdet har scoret i dem alle. Ikke færre end 18 mål er det blevet til - et gennemsnit på tre mål per kamp. Imponerende.

Ingen af holdene har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at der bliver scoret over 2.5 mål i kampen til odds 1.65
Sats på, at Aron Johannsson scorer kampens første mål til 4.90