Superligaen: Optakt til mandagskampen FC Midtjylland-FC Nordsjælland


FC Midtjylland 2.50 Uafgjort 3.40 FC Nordsjælland 2.65 (Kickoff mandag kl. 19:00)


Kasper Hjulmands danske mestre fra FC Nordsjælland har på mange måder opnået den succes, som ambitiøse FC Midtjylland stræber efter, men som midtjyderne endnu ikke rigtig har været i nærheden af. Ikke desto mindre er det Ulvene, der har et klart overtag i de indbyrdes kampe mellem de to FC-hold.

I de seneste 21 ligakampe mellem de to hold har mandskabet fra Farum blot vundet to gange. Ganske bemærkelsesværdigt med tanke på FCN's store fremgang over de seneste par år. Sidst klubberne mødte hinanden var i slutningen af juli sidste år, og her vandt Glen Riddersholm & Co. 3-1. Fire af de seneste seks indbyrdes opgør er i øvrigt endt uafgjort - to gange 0-0, én gang 1-1 og én gang 2-2. Vi skal helt tilbage til december 2009 for at finde den seneste FCN-sejr over FCM i Superligaen.

Før mandagskampen i Herning ligger hjemmeholdet på en skuffende 8. plads med fire point ned til stregen. Uafgjort eller sejr vil dog sende FCM forbi Horsens, der sprang op på 7. pladsen med sin overraskende 2-0-sejr over OB søndag. Gæsterne derimod ligger fortsat nummer to, hvor mesterholdet dog er alvorligt truet af sensationsholdet fra Randers FC, der kun er et enkelt point bagefter. 15 point er der op til førerholdet, FC København, så det er næppe nogen hemmelighed, at der bliver skævet lidt over skulderen hos nordsjællænderne.

En af grundene til at forspringet op til FCK er blevet så voldsomt, er, at mesterholdets udebaneform har været ganske middelmådig i denne sæson, hvor Tigrene er løbet ind i hele fem nederlag og blot bliver undergået af tre andre mandskaber i rækken (netop FCM, Esbjerg og Brøndby), når det kommer til statistikken på fremmed græs.

FCM er rækkens femtebedste hjemmehold i Superligaen, og det skyldes i høj grad holdets defensive evner. Kun 12 mål er der gået ind på Ulvene i 11 kampe i egen hule. Det er imponerende af et hold, der ligger nummer otte, og i skrivende stund er det kun FCK og FCN, der har lukket færre mål ind på hjemmebane.

FCM har vundet sine seneste to kampe, og i forårspremieren hev man en ganske spinkel hjemmesejr på 1-0 hjem mod SønderjyskE, der tillod sig at brænde et straffespark. FCN sluttede efteråret af med et 1-4-nederlag i Parken, men genoptog aktiviteterne i landets bedste række i 2013 med en 1-0-hjemmesejr (ligesom mandagens modstander) over AC Horsens.

Det burde stå ret klart, at der ikke er meget statistik, der peger mod en udesejr i mandagskampen. FCN's taktiske disciplin bør dog forhindre, at det bliver til FCM-sejr nummer 16 i 32 indbyrdes kampe. 1-1 (odds 6.50) kunne meget vel blive resultatet af en dyst, der næppe bliver en målfest. Under 2.5 mål kaster i den forbindelse odds 1.80 af sig.

Hjemmeholdet er uden Frank Kristensen, Santiago Villafane og Sylvester Igboun. FCN må undvære Anders 'AC' Christiansen, der er i karantæne. Derudover er gæsternes Joe Sise og Kasper Lorentzen stadig skadet.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40


Klik her for at spille på kampen mellem FCM og FCN hos Unibet.