Superligaen: Optakt til mandagskampen Randers FC-OB


Randers FC 2.65 Uafgjort 3.40 OB 2.50 (Kickoff mandag kl. 19:00)

To sejre i træk og en målscore på 8-0. OB har været flyvende de seneste to runder i Superligaen, og mandag aften skal Troels Bechs mandskab så forsøge at lave et resultatmæssigt hattrick, når de rejser vestpå for at møde et andet formstærkt mandskab i form af oprykkerne Randers FC.

Hjemmholdet har ikke tabt i sine seneste syv kampe i Superligaen, hvilket gør dem til det på papiret mest formstærke hold i landets bedste række. Senest er det blevet til to uafgjorte i træk over henholdsvis AC Horsens hjemme og FC Nordsjælland ude. Særligt sidstnævnte resultat må have givet Colin Todds tropper gevaldigt med selvtillid, og der er ingen tvivl om, at Hestene galoperer ind på hjemmebanens græs med troen på point.

Kaster man et kig på tabellen, finder man to hold, der ligger side om side på henholdsvis sjette- og femtepladsen, og som har en identisk resultatstatistik, 7-4-5. OB har dog scoret seks mål mere end Randers, ligesom Striberne fra Fyn har lukket tre færre ind. Med samme pointantal, 25, ligger AGF på fjerdepladsen, så der er avancement i tabellen på spil i mandagskampen.

Det er ikke tilfældigt, at OB er lille favorit, hvad angår oddsene. Fynboerne har således kun tabt en enkelt udekamp i sæsonen, hvilket gør klubben til det bedste udehold i Superligaen sammen med AGF med 15 point. Randers' hjemmebanestatistik er ganske gennemsnitlig med fire sejre, én uafgjort og to nederlag.

Det seneste indbyrdes opgør mellem Randers og OB fandt sted d. 22. juli og blev spillet i Odense. Her snuppede Randers alle tre point takket være en 1-0-sejr. Det kunne dog være gået anderledes, hvis ikke Espen Ruud havde brændt et straffespark. Ser vi på den seneste kamp mellem de to hold i Randers, så vandt OB 2-1 i foråret 2011.

De færreste havde nok regnet med, at Randers efter 16 runder for længst havde spillet sig væk fra al spekulation om nedrykning. Holdet kan i princippet gå ind til alle kampene med troen på egne evner og bevidstheden om allerede at have overgået forventningerne.

I 2-2-kampen mod FCN's mestre kom Alexander Fischer og Ronnie Schwartz på scoringstavlen for RFC. Sidstnævnte er topscorer i klubben med syv pletskud i sæsonen og giver odds 3.05 som målscorer mandag aften.

OB's topscorer er bemærkelsesværdigt nok ikke at finde i frontlinjen, men på midtbanen i form af nyindkøbet Krisztian Vadocz, der har nettet fem gange i denne sæson. Ungareren scorede så sent som i den seneste kamp mod SønderjyskE og giver odds 4.40 som målscorer mod Randers.

Randers er i den besynderlige situation, at holdet aldrig har slået OB på hjemmebane i Superligaen. I syv kampe på eget græs har Randers blot formået at få fire uafgjorte, mens gæsterne er rejst hjem med posen fuld i tre tilfælde. Uafgjort er umiddelbart det statistisk set mest sandsynlige resultat af mandagskampen, og odds 3.40 er bestemt værd at tage med.

Lasse Rise er ude med en skade hos hjemmeholdet, der dog kan give comeback til den tidligere OB-spiller Jonas Borring. Gæsterne fra Odense har ingen skader i den normale start-11'er. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40