Superligaen: Optakt til søndagens kampe


AaB 1.57, uafgjort 3.75, Randers FC 6.00

AaB har i øjeblikket både Superligaens bedste forsvar og angreb. Ganske vist har FC København også scoret 19 mål, mens FC Nordsjællands forsvar også kun har lukket syv ind, men der skal mere til at tørre smilene væk fra aalborgensernes ansigter i skrivende stund, hvor holdet indtager andenpladsen i Superligaen - før lørdagskampen mellem de to førnævnte sjællandske klubber.

Gæsterne fra Randers har bestemt også gjort det godt indtil videre efter oprykningen fra 1. Division. 12 point i otte kampe er det blevet til, og må siges at være godkendt. Til den vanskelige udekamp mod formstærke AaB mangler holdet imidlertid tre stamspillere i form af Jonas Kamper, Chris Sørensen og Remco van der Schaaf. Det vil uungåeligt gå ud over spillet i en kamp, hvor Randers i forvejen ikke ville være levnet mange chancer.

AaB er ubesejret i sæsons hidtil tre hjemmekampe, og med tanke på, at Randers enten taber eller vinder, men ikke spiller uafgjort i sine kampe, så er sagen klar: Hjemmeholdet vinder. I den forbindelse kan man ikke klage over 1-tallet til odds 1.57. AaB skal ikke kæmpe med manglende spillere, sådan som Randers skal, og det frister derfor at give den en tand mere og satse på handicap-sejren til AaB til odds 2.50.

Kent Nielsen & Co. har i de seneste tre kampe scoret 11 mål uden at lukke så meget som et enkelt ind. Intet tyder på, at stimen stopper denne søndag.

Brøndby 2.25, uafgjort 3.40, AC Horsens 3.00

Med Esbjergs uventede 3-0-sejr over OB fredag aften smuttede jyderne forbi Brøndby i tabellen, og holdet fra Vestegnen må derfor finde sig i at gå ind til den svære hjemmekamp mod Horsens med afsæt i en placering under nedrykningsstregen. Efter en uge, hvor al fokus har været på den prekære feriepengesag, er Brøndby simpelthen nødt til at hive sig selv op ved hårrødderne. Sker det ikke, har udeholdet de midler, der skal til, for at straffe BIF.

Vi skal helt tilbage til november 2008 for at finde den seneste BIF-sejr mod Horsens i Superligaen, og hjemmeholdet har vel næppe været i en værre forfatning end netop nu. Seks mål i otte kampe taler sit eget tydelige sprog, og vidner om en offensiv, der fuldstændigt er løbet tør for ideer. Idémanden bag de få initiativer, der trods alt har været, Michael Krohn-Dehli, er væk, og det er svært at finde den umiddelbare arvtager.

Der kan dog være en smule lys for enden af tunellen, eftersom nyindkøbet Quincy Antipas er med i truppen til søndagens kamp. Det skal blive spændende at se, om han kan overføre sin form fra SønderjyskE, hvor hans samspil med Lasse Vibe ofte slog gnister. Kan han udnytte de nedfaldsbolde, der uundgåeligt vil komme fra Simon Makienoks luftdueller, ja, så får det lidet imponerende Horsens-forsvar problemer.

Brøndby har spillet sine seneste tre Superliga-kampe uafgjort, og det er bestemt sandsynligt, at det også bliver resultatet af denne kamp. Oddset på 3.40 er ikke at kimse af. Oddset på 1-1 som resultat er ikke ligefrem tårnhøjt (6.75), men det hjælper på det, hvis man hopper op på 2-2 i stedet, hvilket også lyder som et særdeles plausibelt udfald af kampen til odds 15.00.