Superligaen: Optakt til søndagens to sene kampe


Esbjerg 4.55, uafgjort 3.55, FC København 1.75 (Kickoff søndag klokken 17:00)

Esbjerg kom efter to flotte sejre over OB og AaB ned på jorden igen i sidste weekend, da vestjyderne fik klø 0-3 ude mod mestrene fra FC Nordsjælland. Det på papiret yderst vanskelige program fortsætter denne søndag, hvor FC København er modstanderen i Esbjerg. Udeholdet tabte på uheldig vis 0-1 i torsdags på udebane mod Steaua Bukarest, mens det sidste weekend blev 1-1 ude mod AC Horsens.

Efter en frygtelig start på sæsonen ligger nedrykkerne fortsat under stregen i Superligaen, mens sidste sæsons sølvvindere, FCK, fører rækken med fire point ned til AGF før søndagens kampe. Københavnerne må påtage sig favoritværdigheden, men må undvære sin normale venstreback, Pierre Bengtsson, der er blevet hjemme i hovedstaden med sygdom. Søren Frederiksen er i stedet kommet ind i Løvernes trup.

Vi skal helt tilbage til foråret 2009 for at finde den seneste Esbjerg-sejr over FCK i Superligaen - og et år længere tilbage for at finde den seneste EfB-sejr på hjemmebane mod københavnerne. Tidligere i sæsonen slog FCK Esbjerg 2-1 i Jylland på mål af den tidligere EfB-knægt Martin Vingaard og FCK's unge angrebskomet Andreas Cornelius, der (naturligvis) scorede på hovedstød.

Hos hjemmeholdet er lejespilleren fra netop FCK, Youssef Toutouh, ude med karantæne efter sit røde kort mod FCN. Til gengæld kan Esbjerg glæde sig over, at Jerry Lucena og Arnór Smárason er klar til kamp igen.

Spilforslag:
Sats på, at FCK vinder til odds 1.75
Sats på, at Andreas Cornelius scorer for udeholdet til odds 2.10 


Brøndby 2.75, uafgjort 3.40, AaB 2.40 (Kickoff søndag klokken 19:00)

De seneste to kampe mellem Brøndby og AaB på Brøndby Stadion er endt uafgjort 1-1 og 2-2. Og umiddelbart er X'et det resultat, der ligger ligefor søndag aften på den københavnske vestegn. Hjemmeholdet har spillet hele fem uafgjorte kampe i sæsonen - noget som kun AC Horsens har gjort magen til.

Efter at have bombet modstandernes forsvarskæder og målmænd i sænk lader det til, at Kent Nielsens offensiv er løbet tør for ammunition. To nederlag er det blevet til i de rødhvides seneste to kampe mod nedrykningskandidaterne Esbjerg og Silkeborg. Kun ét mål har AaB formået at score i de to kampe. Holdet er dog fortsat det næstmest scorende mandskab i ligaen.

I sidste weekend tabte BIF ude til Randers FC efter en lang række af uafgjorte kampe. 2-3 lød nederlaget på, og det har uden tvivl ramt de gule spillere hårdt, da Alexander Fischer scorede sejrsmålet med blot tre minutter til slutfløjtet. BIF ligger sidst i Superligaen og har blot vundet én kamp ud af sæsonens hidtil 11 - det var på hjemmebane mod et kriseramt Silkeborg-hold.

Brøndby IF er svækket i offensiven, hvor Oke Akpoveta er ude med en mindre skade. Quincy Antipas er dog med i truppen igen på trods af, at han brækkede sin hånd for nylig. I forsvaret er anfører Clarence Goodson fortsat ude med karantæne. Gæsterne fra Aalborg skal hverken bekymre sig om skader eller karantæner.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40