Superligaen: Optakt til SønderjyskE-Silkeborg


SønderjyskE 2.30, uafgjort 3.30, Silkeborg IF 2.90


Kampen mellem SønderjyskE og Silkeborg lørdag eftermiddag tager sig måske ikke videre interessant ud, hvis man tager et kig på stillingen i Superligaen, hvor de to hold frister en sørgelig tilværelse på henholdsvis 9. og 11. pladsen. For de to hold derimod er der tale om en gylden mulighed. Får man alle tre point, kan krisestemningen for en stund fordampe - men et nederlag vil derimod være noget nær katastrofalt for selvtillid og moral.

Begge hold fik gevaldige stryg i runden op til landskampspausen med to gange 0-4 mod henholdsvis AaB og AGF. Læg dertil et 1-4-nederlag til SønderjyskE i runden forinden mod mestrene fra FCN, og der tegner sig et ganske dystert billede af en lodret nedadgående formkurve.

Det er ikke forfærdeligt længe siden, at SønderjyskE var et hold, man havde gevaldig respekt for, når de spillede hjemme på Haderslev Fodboldstadion. Denne aura af fight og stabilitet er dog til dels forsvundet fra de lyseblå sønderjyder, og i fem hjemmekampe er det indtil videre blot blevet til en enkelt sejr. Vi har reelt at gøre med en kamp, som er mere end svær at forudse.

SIF har statistisk set Superligaens dårligste forsvar med 19 indkasserede kasser, men hvad der er ligeså interessant (og en knivspids kuriøst) er, at holdet har scoret alle sine seks mål på udebane. Tyske Marvin Pourie har tegnet sig for fire af dem, og hvis udeholdet skal regne med at få tre point med hjem fra Sønderjylland, så skal angriberen altså præstere. Et mål fra Pourie giver 2.80 gange pengene igen og kan meget vel være en god investering.

I det hele taget er der grund til at tro, at det bliver en kamp med mål. For godt nok er der meget på spil for de to hold, men med de to svageste bagkæder i Superligaen, er det svært at forestille sig, at der vil blive tale om så meget som ét eller to clean sheet til statistikkerne.

SønderjyskE har dog i modsætning til gæsterne ingen problemer med at finde vejen til nettet - ja, faktisk er det kun FC København og FC Nordsjælland (begge 11 hjemmebanemål), der har scoret flere end SønderjyskEs otte mål i egen hule.

Med de nye offensivspillere Johan Absalonsen og Kenan Hajdarevic i (brutto)truppen har SønderjysKe umiddelbart, hvad der skal til for at score et mål eller to mere end SIF - også med tanke på den næsten altid farlige Lasse Vibes tilstedeværelse i offensiven. En smal hjemmesejr til odds 2.30 samt et væddemål på, at der bliver scoret over 3.5 mål til odds 2.65, er svært ikke at blive fristet af. Den seneste Superliga-kamp mellem de to hold i Haderslev endte 4-2 til SIF.

Spilforslag:

Sats på, at SIF's Marvin Pourie scorer i løbet af kampen til odds 2.80.

Sats på, at der bliver scoret over 3.5 mål i kampen til 2.65.

Sats på, at SønderjyskE vinder til 2.30.