Superligaen: Randers giver oprykkeren Viborg en varm velkomst


Viborg 3.00 Uafgjort 3.35 Randers FC 2.30 (Kickoff lørdag kl. 17:00)


Der er lagt op til et interessant lokalopgør lørdag eftermiddag, når de grønblusede oprykkere fra Viborg tager imod deres naboer fra øst, Randers FC, der overraskede alt og alle i den forgangne sæson og erobrede bronze som oprykker.

For seks år siden spillede de to jyske klubber også mod hinanden i Superligaens premiererunde, og her vandt RFC 2-0 på eget græs. Dengang endte VFF med at rykke ned, og det er da også en skæbne, som mange eksperter - inklusiv denne blogredaktør - forventer, vil ramme holdet fra domkirkebyen i denne sæson.

På trods af favoritværdigheden er det dog ikke hovmod, der lyser ud af RFC's forsvarende bronzevindere forud for kampen i Viborg lørdag eftermiddag:

"Der skal ikke herske spor tvivl om, at det bliver en vanskelig kamp mod Viborg. Som oprykker vil de helt sikkert komme med en masse energi, og de vil i hvert fald være klar til deres første kamp. Så vi skal trække på den Superliga-erfaring, som vi nu en gang har fået oparbejdet gennem sidste sæson", siger den tidligere Viborg-spiller Christian Keller, der i dag er en af Randers FC's nøglespillere på den centrale midtbane.

En spiller, der har taget den modsatte vej, er hjemmeholdets angriber Thomas Dalgaard, der spillede for RFC fra 2006 til 2008, og som rent faktisk var manden bag begge mål i førnævnte RFC-sejr over VFF i 2007. Dalgaard er i dag i høj grad manden, som Ove Christensen & Co. hænger hatten på, efter at han scorede hele 27 kasser i 1. Division i den forgangne sæson og dermed var en af de primære årsager til, at VFF igen kan kalde sig Superliga-klub.

En anden årsag til VFF's succes er den rutinerede træner Ove Christensen, der tilbage i 2009-2011 slog sine folder hos lørdagens modstander, RFC. Der er med andre ord en hel del spændende "kampe i kampen" lørdag eftermiddag ved Hærvejen.

Historisk set har det været ret lige mellem de to klubber, men vi tror på, at RFC, der ikke har skiftet nævneværdigt ud i truppen siden sidste sæson, viser klassen og vinder relativt sikkert over VFF. Hestene har vundet alle sine tre opvarmningskampe op til sæsonen med 3-0 (mod Vejle, Hobro og AGF), og det er bestemt heller ikke et resultat, der vil sende chokbølger gennem det danske sommerland lørdag. Man bør derfor overveje handicapudesejren til det flotte odds 4.40.

Gæsterne fra Randers må undvære nyindkøbet Mads Agesen, der har taget en karantænedag med sig fra AC Horsens.
 

Spilforslag:
Sats på, at RFC vinder kampen til odds 2.30


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet