Superligaen: Randers og Viborg krydser for fjerde gang i træk


Er man én af dem, der sætter sin lid til statistikken, så er sagen klar forud for søndagens tidlige kamp mellem Randers FC og Viborg FF: Opgøret ender uafgjort. Lad os begynde med at konstatere, at RFC i gennemsnit har fået ét point per hjemmekamp i denne sæson, mens oprykkeren VFF har samme snit på udebane.

Derudover har de to jyske klubber spillet uafgjort i deres seneste tre indbyrdes opgør; dog skal det bemærkes, at samtlige tre kampe er spillet i Viborg. 11 gange i alt har klubberne mødt hinanden i landets bedste række, og resultatstatistikken lyder på fire RFC-sejre, fire uafgjorte og tre VFF-gevinster.

Denne søndag midt i april går RFC og VFF på banen med to ret ens udgangspunkter: Blot to point er der mellem klubberne, der befinder sig på henholdsvis 8. og 11. pladsen. Gæsterne vil således med en outsidersejr overhale Hestene og have fem point ned til nummer sjok, SønderjyskE.

Begge klubber fik desuden point i den forgangne runde; mens RFC i de døende minutter sikrede sig sejren ude mod kriseramte AGF, så kæmpede VFF sig flot tilbage i hjemmekampen mod OB og fik 2-2. Auri & Co. har dermed kun tabt én af deres seneste fire ligakampe.

1-0-sejren i Aarhus var yderst tiltrængt for Colin Todds mandskab, der forinden havde spillet seks kampe uden at vinde og som konsekvens var tumlet nedad i tabellen. De lyseblås defensiv har haft meget svært ved at holde tæt, og intet andet hold i Superligaen har lukket flere mål ind på eget græs end randrusianernes 25. Tre gange clean sheet i sæsonen taler ligeledes sit tydelige sprog om en bagkæde med store mangler; til sammenligning har søndagens modstander holdt buret rent dobbelt så mange gange.

Superligaens topscorer, Thomas Dalgaard, håber at kunne fejre sin 30 års fødselsdag med mål. Den blonde bomber kom endnu en gang på tavlen i den forgangne weekend og er nu oppe på imponerende 16 kasser i sæsonen. RFC's topscorer, Ronnie Schwartz, ramte også nettet i den seneste kamp og har dermed lavet 10 sæsontræffere.

Meget tyder som sagt på en lige og relativt målfattig kamp. Det hører dog med til historien, at de to klubber aldrig har spillet 0-0 mod hinanden, så vi ender med at pege på 1-1 som kampens resultat til odds 7.00 samt under 2.5 mål til 1.75. Det vil i så fald være RFC's 12. uafgjorte kamp ud af 26 mulige, hvilket gør kronjyderne til dem, der oftest deler point i Superligaen.

RFC er uden de skadede Alexander Fischer, Johnny Thomsen og Lasse Rise.

VFF er uden den karantæneramte Nicholas Gotfredsen.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.45