Superligaen: Revanchelystne FC Nordsjælland besejrer skadesplaget mesterhold


Sæsonens 12. runde i Superligaen afsluttes mandag aften med et spændende opgør mellem topholdet FC Nordsjælland og de forsvarende doublevindere, AaB. Mens FCN har muligheden for at minimere afstanden til førerholdet, FC Midtjylland, til fem point, så er gæsterne fra Aalborg tvunget til at gå efter alle tre point for igen at lægge afstand til bunden af rækken.

Begge klubber har denne weekend måttet se sig overhalet af to rivaler; for FCN's vedkommende er Randers FC og FC København krøbet udenom, mens det for AaB'erne drejer sig om FC Vestsjælland og Esbjerg, der med henholdsvis en sejr og en uafgjort tvang aalborgenserne ned på en lidet flatterende 10. plads.

Mesterholdet fra Nordjylland er hårdt ramt af skader (hele syv mand er ude til kampen mod FCN), og kampene i Europa har tydeligvis kostet på hjemmefronten, uanset hvad cheftræner Kent Nielsen så måtte mene. 3-0-sejren torsdag på eget græs mod det ukrainske storhold Dynamo Kyiv kom bag på de fleste - måske også AaB-spillerne selv - og det er alfa og omega, at gæsterne tager det boost med sig på banen i Farum, hvis sæsonens første udesejr skal hentes hjem.

"FC Nordsjælland scorer i denne sæson flere mål end tidligere, men omvendt har man også givet flere chancer væk i den modsatte ende", siger AaB-cheftræner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Vi har som altid fokus på vores præstation og skal offensivt forsøge at veksle mellem direkte og tålmodigt spil, som dog hele tiden skal have højt tempo".

Kun tre hold har lukket flere mål ind end FCN, og hvis klubben skal gøre sig håb om medaljer, så skal der ske forbedringer i defensiven snarest.

Mens AaB er uden sejr i de seneste fire ligakampe, går også FCN ind til mandagskampen med noget at revanchere; nordsjællænderne har ikke vundet i de seneste to runder, og i sidste weekend tabte Tigrene meget overraskende 2-3 på egen bane til SønderjyskE. Kun tre hold har lukket flere mål ind end FCN, og hvis klubben skal gøre sig håb om medaljer, så skal der ske forbedringer i defensiven snarest.

Særligt hjemme i Farum har den været helt gal i forsvarskæden, der har lukket 12 mål ind i seks hjemmekampe - flere end noget andet hold i landets bedste række. Med fire scorede udebanemål i fem kampe repræsenterer AaB'erne ikke umiddelbart den største trussel mod topholdet, men man skal huske på, at nordjyderne, sidst de var på besøg i Farum (i maj), scorede hele fire gange i en 4-2-sejr.

I det hele taget har FCN haft det svært mod netop AaB på eget græs gennem historien; kun tre gange i 14 forsøg er det lykkedes de nordsjællandske værter at vinde, mens aalborgenserne har taget sejren fem gange.

Vi tror imidlertid, at hjemmeholdet viser sig for stærkt for et gæstemandskab, der ganske vist kommer med en stor succesoplevelse i ryggen, mens som også er hårdt plaget af skader - offensivt såvel som defensivt. Nederlaget til SønderjyskE gjorde ondt på FCN, der vil gå ud og kæmpe for at rette op på miseren. Det tror vi, hjemmeholdet gør med en nogenlunde solid sejr. 1-tallet giver odds 2.15. 3-1 er vores bud på resultatet til odds 17.00.

Værterne er uden Joe Sise, Lasse Petry og Anders 'AC' Christiansen. Sidstnævnte er i karantæne.

Gæsterne fra Nordjylland er uden Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Thomas Enevoldsen, Rasmus Jönsson, Mathias Thrane, Frederik Børsting og Lukas Spalvis.

1, X eller 2?
Sats på, at FCN vinder kampen til odds 2.15

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!