Superligaen: Ronnie Schwartz og Randers fortsætter fremgangen mod SønderjyskE


Søndag blev Randers holdet, der som det første skulle slå Superligaens førerhold, AaB, i Aalborg, og Colin Todds lyseblå kronjyder har i det hele taget haft en overordentlig god april, hvor det er blevet til tre sejre og én uafgjort. De 10 point har bragt RFC væk fra nedrykningszonen og op på sjettepladsen.

Fredag skal hjemmeholdet forsøge at gøre måneden noget nær perfekt med en favoritsejr over gæsterne fra Haderslev, SønderjyskE. Lars Søndergaards mandskab befinder sig også i en ganske fin periode og kom i den forgangne runde væk fra sidstepladsen i Superligaen med en sikker 3-1-hjemmesejr over de forsvarende sølvvindere, FC Nordsjælland.

Med point i fredagskampen vil SønderjyskE hoppe op på den gode side af nedrykningsstregen og overlade 11. pladsen til kriseramte AGF, hvilket må siges at være lidt af en motivationsfaktor.

Begge de indbyrdes møder hidtil i sæsonen er endt med komfortable udesejre; i Runde 7 vandt SønderjyskE 2-0 i Randers, mens det i november blev til randrusiansk 3-1-sejr i Haderslev.

I det hele taget har de to jyske klubber delt sol og vind nogenlunde lige i de sæsoner, hvor begge har været at finde i Superligaen; 14 indbyrdes opgør er det blevet til, og heraf har RFC vundet seks, mens SønderjyskE har taget sejren fire gange. Ingen af de seneste fem indbyrdes kampe er endt uafgjort, men derimod med tre RFC-sejre og to gevinster til de lyseblå sønderjyder.

RFC har den fjerdedårligste hjemmebanestatistik i landets bedste række med 16 point for 14 kampe, men den statistik fremstår næsten god, når man kigger på SønderjyskE's resultater på fremmed græs; her er det således kun blevet til to sejre i 14 kampe og sølle ni point. Ikke overraskende er SønderjyskE dermed ligaens dårligste udehold.

Gæsterne har et par defensive nøglespillere ude, og trods vigtigheden af point i bunden tror vi, at formstærke RFC med en revitaliseret topscorer i form af Ronnie Schwartz (målscorer i de seneste fire kampe og med 13 sæsonkasser i alt) bliver for stor en mundfuld for sønderjyderne. Hjemmesejren er i skrivende stund sat til odds 1.90.

RFC må undvære den skadede back Johnny Thomsen, mens Adigun Salami og Mark Gundelach er ude hos gæsterne fra Haderslev.

Værterne har Chris Sørensen i karantæne, mens gæsterne har Daniel Jensen og Niels Lodberg i straffeboksen.

Spilforslag:
Sats på, at RFC vinder til odds 1.90