Superligaen: Scoreglade jyder brager sammen i Aarhus


AGF 1.67 Uafgjort 3.75 Viborg FF 5.05 (Kickoff søndag 14:00)


I en fuldstændig bizar kamp formåede AGF for to uger siden at vende 0-2 på udebane mod OB og rejste fra Odense med en 6-3-sejr. Det er ikke hver dag, man ser tenniscifre i Superligaen, men på den anden side er det heller ikke en helt normal sæson, aarhusianerne har gang i.

Efter syv kampe har AGF samlet 13 point og indtager før søndagens tidlige kamp mod Viborg andenpladsen i Superligaen med fire point op til førerholdet, FC Midtjylland. I sidste sæson havde AGF på det tilsvarende tidspunkt kun fået otte point og endte med at ligge nummer syv.

Om der er grund til optimisme i Aarhus, vil vi blandt andet få at se i en kamp som den mod oprykkerholdet VFF. AGF er storfavorit med odds 1.67, og hvis Peter Sørensen & Co. skal gøre sig håb om at spille med om en plads i top-3 eller top-4, så skal der tre sikre point i hus.

De grønklædte fra VFF er dog ikke ligefrem en historisk favoritmodstander for AGF. I 26 kampe i perioden fra 1999 til 2008, hvor de to klubber senest mødtes i landets bedste række, har De Hvide kun vundet to gange, mens VFF har taget sejren 15 gange.

Det er naturligvis en statistik, der skal tages med et gran salt med tanke på, at det er fem år siden, de to jyske klubber spillede mod hinanden sidst, og vi vælger da også at fokusere på nutiden, når vi vurderer styrkeforholdet.

Her falder tingene ud til hjemmeholdets fordel. AGF er ubesejret i de seneste tre ligakampe, mens Viborg fik ørene i maskinen på hjemmebane mod et kriseramt FC København for to uger siden (1-4).

Det er to flittigt scorende mandskaber, vi har med at gøre; mens AGF har lavet 15 kasser i syv kampe, er det blevet til 14 for VFF. Holder den statistik, så får vi minimum fire mål i Aarhus søndag eftermiddag. Over 3.5 mål giver odds 2.45.

Viborg kan glæde sig over at have Superligaens topscorer, Thomas Dalgaard, i folden, men hvis modstanderne (på et tidspunkt...) får held med at lukke ned for den store angriber, så er der ikke så forfærdeligt meget mere at skyde med for den viborgensiske offensiv.

Så har AGF straks væsentlig flere strenge at spille på i angrebet og på midtbanen, hvor Søren Larsen, Osama Akharraz og Casper Sloth alle har lavet tre mål. Vi satser på, at hjemmeholdets større allround-kvalitet på banen bærer frugt og resulterer i tre point til topholdet. 

AGF har backen Alexander Juel Andersen i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at AGF vinder til odds 1.67


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet