Superligaen: Sejrshungrende Viborg og Brøndby krydser i fredagskampen


Viborg 2.80 Uafgjort 3.40 Brøndby 2.40 (Kickoff fredag 18:30)
 

Fredagens kombattanter, Viborg og Brøndby, er to af de fire Superliga-klubber, der endnu har den første sejr til gode i sæsonen, så der er ingen tvivl om, at der er fight og vindervilje på menuen, når oprykkerne byder den kriseramte traditionsklub fra vestegnen indenfor til den første kamp i fjerde runde af efterårssæsonen.

Ove Christensen og VFF kom ned på jorden efter to flotte uafgjorte kampe, da holdet søndag tabte 2-4 i Odense til et ellers vaklende OB-mandskab. I sæsonens hidtil eneste hjemmekamp fik de grønklædte 2-2 mod de forsvarende bronzevindere fra Randers FC, og også ugen efter viste oprykkerne god moral, da de kom bagud i Farum mod FC Nordsjælland.

Decideret god moral kan man ikke sige, at Brøndby har vist indtil videre i sæsonen, hvor det er blevet til én uafgjort og to nederlag. I premieren blev det skuffende kun til 1-1 på eget græs mod den anden oprykker, FC Vestsjælland, selvom BIF ellers kom foran 1-0 og havde massiv støtte i ryggen fra hjemmepublikummet, og i de to efterfølgende nederlag til henholdsvis SønderjyskE (0-1 ude) og Esbjerg (0-2 hjemme) er det ikke lykkedes de blågule at score.

"Vi skal ikke skændes med virkeligheden. Vi har fået ét point i de tre første kampe, og dét er vi alle forbandede over. På sådan et tidspunkt er det vigtigt ikke at lade sig rive med af en stemning. Jeg oplever dagligt, hvordan alle gør sig umage med at bygge på deres færdigheder. Både individuelt og som hold flytter vi os hele tiden. Nu skal det hele forløses i den berømte succesoplevelse, som vil sprede endnu mere god energi", siger BIF-træner Thomas Frank til klubbens hjemmeside.
 

Klik her for at læse blogredaktørens kritiske gennemgang af Runde 3 i Superligaen


Rent historisk er der masser af kampe at se tilbage på mellem de to klubber, men da det seneste indbyrdes ligaopgør fandt sted i 2008, er det så som så med relevansen. Dengang for over fem år siden spillede de to hold 1-1 på Brøndby Stadion i en kamp, hvor den nuværende FC København-spiller Rurik Gislason blev første målscorer efter 17 minutters spil, og Chris Katongo udlignede til allersidst.

Uafgjort er i det hele taget et resultat, vi ofte har set på Viborg Stadion, når BIF har været på besøg. Hele ni af de hidtil 18 opgør er således endt uden vinder, mens hjemmeholdet har taget sejren fem gange, og gæsterne har vundet fire. Tre af de seneste fem indbyrdes opgør er sluttet 1-1 (odds 6.75).

X'et er da bestemt også et realistisk resultattip, når to mandskaber uden den store selvtillid mødes fredag aften. Det er i hvert fald vanskeligt at se, hvad der retfærdiggør BIF's status som udebanefavorit til odds 2.40 i en kamp, der tegner til at blive yderst tæt.

Gæsterne fra BIF må fortsat undvære de skadede Daniel Stenderup og Franck Semou, men har den nyankomne angriber Kenneth Zohore med i truppen. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.

 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet