Superligaen: Silkeborg og OB holder hinanden fra fadet


Én af den slags kampe, som Silkeborg IF bare skal vinde, hvis den tidligere mesterklub skal gøre sig det mindste håb om at overleve i landets bedste række. Sådan kan lørdagens hjemmekamp mod OB kategoriseres. Jesper Sørensens kriseramte hold har før 16. runde 10 point op til nummer 11, FC Vestsjælland, og 11 op til redningen på 10. pladsen - en plads, der pt. besættes af netop De Stribede fra Fyn.

Det omvendte opgør i Odense var en bitter pille for silkeborgenserne, der kom bagud efter allerede syv minutter, og som midt i kampen tillod sig at brænde et straffespark, før OB'erne lukkede det hele med 2-0-målet i det 67. minut. I det hele taget har SIF haft det meget svært mod odenseanerne de senere år, og vi skal helt tilbage til den 19. september 2010 for at finde den seneste sejr til de rødklædte.

Siden dengang har holdene mødt hinanden ni gange med fire OB-sejre og fem uafgjorte som resultat. I 33 kampe i Silkeborg har hjemmeholdet dog fortsat et marginalt forspring i form af 12 sejre mod OB'ernes 11.

LÆS MERE: Sådan Gik Det I Den Seneste Runde Af Superligaen!

Siden Ove Pedersen tog over fra Troels Bech er det gået fremad for OB'erne, der nu har vundet tre hjemmekampe i træk, men som stadig er uden sejr på udebane siden midten af august. Bliver det lørdag, forlæsningen kommer? Muligvis. Ikke desto mindre viste SIF i den svære udekamp mod FC København, at spillerne ikke har smidt håndklædet i ringen.

I flere perioder af kampen pressede gæsterne hjemmebanefavoritterne, og hvis ikke det havde været for Stephan Andersen i FCK-målet og målscorer Nicolai Jørgensen, kunne SIF sagtens have fået point med hjem fra hovedstaden. Hvis hjemmeholdet kan levere en lignende præstation lørdag, så bør det række til point mod et OB-hold, der har en udebanestatistik på 1-1-6, og som i snit lader to mål gå ind per kamp på fremmed græs.

SIF har endnu sin første hjemmesejr til gode i denne sæson, og alt tyder på en hurtig retur til 1. Division. Selvom en hjemmesejr mod OB ikke er uden for rækkevidde, så tror vi ikke, at fynboerne, der fik et stort boost af 1-0-sejren over FC Nordsjælland, lader sig overrumple. I stedet satser vi på en pointdeling til odds 3.40. Nærmere bestemt tror vi på resultatet 0-0 til odds 9.50.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!