Superligaen: "Slaget om Jylland" ender uden vinder


AGF 3.10 Uafgjort 3.20 AaB 2.30 (Kickoff lørdag 17:00)


Kent Nielsen og AaB er begyndt foråret, som nordjyderne sluttede efteråret: som ubesejret. Otte kampe har de rødhvide aalborgensere nu spillet i Superligaen uden at tabe, og selvom sidste weekends målløse hjemmekamp mod oprykkeren FC Vestsjælland var skuffende, er det en imponerende statistik.

Den nye cheftræner i AGF, Jesper Fredberg, fik en ønskestart, da hans udvalgte vandt 2-1 i Haderslev mod SønderjyskE sidste weekend. Spillerne viste god moral, efter at de ellers var kommet bagud i starten af opgøret, og sejrsmålet blev scoret i de døende minutter af kampen.

Der er med andre ord grund til at tro, at det er to jyske traditionsklubber, der går ind til lørdagskampen med en vis portion tro på egne evner. Ikke desto mindre er der stor forskel på deres mål med opgøret: AGF kan med en sejr for alvor lægge afstand til bunden, mens AaB med tre point vil lægge et tungt pres på førerholdet, FC Midtjylland.

Det er anden gang på halvanden uge, de to klubber møder hinanden, og i AGF-lejren håber man ikke, at lørdagens opgør bliver en gentagelse af det 1-4-pokalkvartfinalenederlag, der i sidste endte skubbede Peter Sørensen ned fra trænersædet:

"AaB er et godt spillende hold. De forstår virkelig hinanden, og de er gode til at bevæge sig for hinanden. Men det er selvfølgelig muligt at kontrollere dem. Det har vi gjort før i de seneste kampe mod dem", siger Stephan Petersen, der scorede AGF's mål i pokalkampen mod AaB, til klubbens hjemmeside.

Det er værd at bemærke, at de to klubber har en identisk resultatstatistik (3-2-4) på henholdsvis hjemmebane for AGF's vedkommende og på fremmed græs i AaB's tilfælde (se mere i statistikboksen nederst i artiklen), og der er ingen tvivl om, at det er her, De Hvide primært skal forbedre sig i foråret.

I de seneste indbyrdes ligakampe har aarhusianerne dog haft krammet på aalborgenserne; tre sejre og tre uafgjorte er det blevet til i den periode for AGF, og de tre sejre (to af dem i Aalborg) er kommet i hus med en samlet målscore på 8-0.

Slaget om Jylland kalder AGF og AaB kækt kampen på deres hjemmesider (der er nok et par midtjyder, der vil brokke sig højlydt), og der er ingen tvivl om, at det bliver en hård fight lørdag eftermiddag i Nordjylland, hvor begge mandskaber som udgangspunkt vil gå benhårdt efter sejren.

Vi tror dog på, at slaget for anden gang i denne sæson og for fjerde gang i seks indbyrdes opgør ender uafgjort (odds 3.20). Dermed bevarer begge klubber deres status som ubesejret, hvilket dog ikke umiddelbart vil gøre dem den store gavn i tabellen.

AGF har forsvarsspilleren Anders Kure i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.20
 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet!