Superligaen: SønderjyskE og OB spænder ben for hinanden i bunden


SønderjyskE har kun tabt to kampe i denne sæson - ligeså mange som førerholdet, FC Midtjylland - mens OB er gået fra banen som taber hele syv gange. Alligevel er det kun tre point, der adskiller de to klubber i tabellen. Det mærkelige forhold skyldes, at mens det har været meget enten eller for odenseanerne (3-3-7), så har de lyseblå fra Haderslev spillet ni ud af sæsonens 13 kampe uafgjort (2-9-2).

Dermed er banen kridtet op til søndagens tidlige kamp, hvor gæsterne fra Fyn med andre ord vil indhente de evige overlevere fra Haderslev i tilfælde af en sejr. Point burde der under alle omstændigheder være inden for rækkevidde for Ove Peteresens udvalgte, eftersom sønderjyderne endnu ikke har vundet på eget græs i denne sæson (0-5-1).

Med hjemmesejren over Hobro fik OB et tiltrængt boost i bunden af Superligaen, og før 13. runde har De Stribede blot to point op til formsvage FC Vestsjælland på 10. pladsen. Der er dog fortsat rigtig meget at arbejde med for OB'erne, der brænder alt for mange chancer og laver for mange dumme fejl i defensiven, og selvom spillet var fint mod HIK, så blev kampen delvist afgjort af, at gæsterne fra Nordjylland fik en mand udvist før pausen.

"De andre gange, vi har været dernede, har vi spillet fint, så det håber jeg selvfølgelig, at vi kan gøre igen. På den anden side har det jo vist sig, at SønderjyskE næsten altid spiller 1-1", siger OB's back Espen Ruud til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Det er et svært hold at spille imod, og de lukker ikke ret mange mål ind. De skaber heller ikke selv så meget, så det er op til os at få skabt chancer i samme omfang som sidst, for så burde vi kunne vinde kampen".

Lars Søndergaard & Co. har spillet 1-1 i syv af de seneste otte ligakampe, hvilket må siges at være en ganske bizar statistik. Endnu en 1-1'er denne søndag i november kaster odds 6.75 af sig. Ganske interessant er det at notere sig, at OB's tre uafgjorte kampe i sæsonen alle er endt med cifrene 1-1.

Tre af de seneste otte indbyrdes ligaopgør mellem SønderjyskE og OB er endt 1-1 - inklusiv det seneste møde i Odense den 21. september - og tre af de seneste fire kampe de to hold imellem er endt med pointdelinger. Til gengæld har der på det seneste været en række store sejre i netop denne kamp; siden sæsonen 2011/12 har OB vundet 4-0, 5-0 og 5-1, mens SønderjyskE har taget en 4-1-sejr.

Vi tror, det bliver en meget tæt kamp mellem to hold, der begge kæmper hårdt for at tage et afgørende hop væk fra bunden, men som ikke rigtig har styrken til det. Uafgjort vil ingen af holdene rigtig kunne bruge til noget - til gengæld vil en sejr være noget nær guld værd. Vi satser på endnu en uafgjort (1-1) mellem de lyseblå sønderjyder og de stribede fynboer, og det giver pt. odds 3.40.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!