Superligaen: Tigrene fra Farum får point mod underernærede ulve


FC Nordsjælland 2.80 Uafgjort 3.40 FC Midtjylland 2.45 (Kickoff lørdag 17:00)


Da FC Midtjylland og FC Nordsjælland mødtes for halvanden måned siden, så tingene ganske anderledes ud for de to mandskaber, selvom FCN kun er hoppet en plads fremad i forhold til den sidsteplads, som Tigrene besatte dengang, og selvom FCM fortsat fører Superligaen.

I de mellemliggende fire runder er det således ikke lykkedes FCM at vinde en fodboldkamp - alle fire er derimod endt uafgjort. FCN tabte ganske vist den efterfølgende udekamp i Haderslev, men i de seneste tre opgør har Kasper Hjulmand skrabet syv point sammen via to sejre og én uafgjort.

Glen Riddersholms tropper er fortsat ubesejret, men Ulvene lader til at have fået gummipoter og have "glemt", hvordan man vinder. Forspringet ned til nummer to, AaB, er nu minimeret til seks point, og med mindre FCM snart genfinder evnen til at sejre, så smuldrer tronen under holdet fra Herning.

"Det kan godt være, de ikke har vundet så mange kampe på det seneste, men spillemæssigt er de stadig godt kørende og har fundet mange af deres gamle dyder med hårdt pres, gode på omstillinger og stærke på standarder. Så der venter en hård modstander, men hvis vi spiller op til vores bedste og holder fast i bolden, bliver det svært for dem", siger First Team Coach i FCN, Flemming Pedersen, til klubbens hjemmeside.

Midt i al den elendighed, der har kendetegnet FCN's sæson, er det værd at bemærke, at de forsvarende sølvvindere kun har tabt én ud af deres seks hjemmekampe - tre er endt uafgjort, og to er vundet. Det er med andre ord på udebane (1-0-5), den har været helt gal for de rødgule.

Den tendens går igen, hvis vi ser nærmere på den indbyrdes statistik mellem de to klubber, der har mødt hinanden 34 gange med beskedne seks sejre til FCN som resultat. Mens statistikken i Farum netop falder ud til hjemmeholdets favør med 5-4-4, så har FCN kun vundet én ligakamp ud af 21 i Herning.

I de seneste 12 kampe både ude og hjemme er det kun lykkedes Kasper Hjulmand og FCN at vinde én gang, og det var den seneste hjemmekamp, der blev spillet tilbage i april og endte 3-1 til værterne.

Fem af de seneste ni indbyrdes kampe mellem FCN og FCM er endt uafgjort, og det er da også i X'et, spilværdien ligger lørdag eftermiddag i Farum. Dermed satser vi på, at FCM spiller uafgjort for femte gang i træk og sætter yderligere point til i toppen af Superligaen.

Hjemmeholdet må stadig undvære en del skadede spillere: Uffe Bech, Søren Christensen, Kasper Lorentzen, Andreas Laudrup, Ivan Runje og Morten Nordstrand.

Gæsterne fra Herning må klare sig uden den skadede islænding Eyjolfur Hedinsson. 

Ingen af de to hold, der i øvrigt møder hinanden igen allerede på onsdag i DBU Pokalen, har spillere i karantæne. Til gengæld må FCN's cheftræner, Kasper Hjulmand, se på fra tribunen efter sin bortvisning i Aarhus.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40
 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet!