Superligaen: Tigrene fra Farum jagter forgæves sejr mod bolsjestribede nordjyder


FC Nordsjælland 2.05 Uafgjort 3.40 AaB 3.55 (Kickoff lørdag 17:00)
 

Med Morten Nordstrands vanvittige saksesparksmål til 2-2 mod FC København i søndags erobrede FC Nordsjælland ikke bare et enkelt point, men afværgede reelt at ende som Superligaens nummer sjok og tabellens mest formsvage mandskab.

Godt nok har Kasper Hjulmands forsvarende sølvvindere endnu deres første sejr til gode i denne sæson, men det ene point i en kamp, der ellers så ud til at være så godt som tabt, skal man ikke kimse ad, og der er ingen tvivl om, at Tigrene fra Farum vil forsøge at tage noget af den energi, som Nordstrands perlemål skabte, med sig videre til lørdagens hjemmekamp mod AaB.

Superliga-starten og de to Champions League-kvalkampe mod Zenit har været tæt på fadæse-prædikatet for FCN, der takket være en række andre resultater blev seedet i playoffrunden til Europa League og nu skal møde svenske Elfsborg. Anfører Nicolai Stokholm erkender, at sæsonen er kommet skævt fra land, og at han bærer en del af ansvaret:

"Jeg har følt et kæmpe ansvar som anfører for at få tingene til at fungere både på og uden for banen. Vi har haft mange udskiftninger og mange nye, det skal dog på ingen måde være undskyldningen, for vi har også fået gode spillere ind, og det handler om at få spillet til at fungere både til træning og kamp. Når det ikke sker, så bliver man lidt irriteret, men jeg kan mærke, at vi er på rette vej, og jeg tørster også efter en sejr", siger Nicolai Stokholm til FCN's hjemmeside.

Lørdagens modstander, AaB, fik kun 0-0 på hjemmebane mod OB i den forgangne runde og har således ikke vundet i de seneste to kampe. De to flotte sejre over FCK og Esbjerg i de første runder sikrer dog nordjyderne en placering som nummer tre med syv point efter fire kampe før Runde 5, og det er nu cheftræner Kent Nielsens opgave at genfinde den gnist, der i høj grad manglede i 1-2-nederlaget til oprykkeren FC Vestsjælland i forrige runde.

AaB har haft det mere end svært mod FCN de seneste år, hvor det kun er blevet til én sølle ligasejr i 10 forsøg, og de rødhvide tropper har tabt fem af de seneste seks indbyrdes møder med Farum-klubben. Det er dog værd at bemærke, at fire af de fem nederlag kun har været med en margin på ét mål - som i den seneste kamp i Aalborg, hvor FCN vandt 1-0 på selvmål af Thomas Augustinussen. 

Ud af 12 hjemmekampe mod AaB har FCN blot vundet to, mens hele seks er endt uafgjort. Fire af de seneste seks kampe i Farum mod AaB har FCN således spillet uafgjort. Det er med andre ord nogle ganske tætte kampe, de to klubber udkæmper i Superligaen, og der er intet, der tyder på, at denne lørdag i august bliver en undtagelse.

Får FCN så sin første sæsonsejr lørdag? Vi tror det ikke. Til gengæld tror vi, at hjemmeholdet får sit tredje point i denne sæson. Dermed spiller begge hold uafgjort for anden uge i træk.

FCN må undvære Uffe Bech, Oliver Thychosen, Kasper Lorentzen, Andreas Laudrup, Joe Sise og Søren Christensen, mens gæsterne er uden Henrik Dalsgaard, Rasmus Jönsson og Kenneth Emil Petersen. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet