Superligaen: Ulvene tager luften ud af grønklædte oprykkere


FC Midtjylland 1.65 Uafgjort 3.65 Viborg FF 5.25 (Kickoff lørdag 17:00)


Det er ikke et hvilket som helst opgør, der spilles i Herning lørdag eftermiddag. Der er tale om et midtjysk derby - og endda en jubilæumsudgave. For 25. gang i Superligaen står lokalrivalerne FC Midtjylland og Viborg over for hinanden.

Hjemmeholdet har gjort sit for at bygge stemningen op til kampen; bl.a. har træner Glen Riddersholm sørget for at få en hårdkogt FCM-fan ud for at fortælle spillerne, hvad kampen mod Viborg betyder for tilhængerne. Derudover har FCM-maskotten Lupus tidligere haft kløerne i en krokodille, der symboliserer de grønklædte viborgensere.

Ove Christensens VFF-mandskab kommer til Herning med en vigtig 1-0-udesejr mod AGF i tasken - vigtig ikke mindst fordi holdet dermed viste god moral efter 1-4-øretæven på eget græs mod FC København runden forinden.

"Vi ved, at fansene er sat ekstra op til den kamp, og den kommer til at foregå i en fantastisk kulisse. Det vil helt sikkert sætte spillerne op. Kunsten bliver, at vores unge hold, hvor mange ikke har så meget erfaring med disse helt store kampe, ikke bliver overtændte, så vi skal selvfølgelig prøve at finde det rigtige spændingsniveau", siger VFF's cheftræner, Ove Christensen, til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Kodeordene lørdag bliver igen koncentration, effektivitet og mod, og så skal vi kunne følge det taktiske oplæg. Det er forudsætningen, men kan vi det, så har vi også en god chance".

Hjemmeholdets spillere går dog ind til kampen som klare favoritter, hvilket er ganske rimeligt med tanke på, at FCM er ubesejret efter de første otte runder, og at Ulvene har vundet fire ud af fire hjemmekampe.

Det er over fem år siden, de to klubber sidst har spillet mod hinanden i landets bedste række, og FCM har ikke tabt i de seneste syv indbyrdes opgør, hvor det er blevet til fem rødsorte sejre.

Hele 11 af de i alt 24 indbyrdes opgør er endt med pointdeling, og hjemme i Herning har FCM vundet fem gange, mens fem er endt uafgjort, og gæsterne har sejret tre gange.

AGF skuffede mod Viborg, og vi tvivler på, at VFF får det ligeså "nemt" i Herning lørdag eftermiddag. Værterne bobler af selvtillid, og angrebsduoen Duncan og Igboun er i storform. Mod et forsvar, der indtil nu har lukket 14 mål ind i otte kampe, bør der var garanti for mål til hjemmeholdet, og vi tror ikke, at gæsterne kan matche antallet af FCM-scoringer.

Hjemmeholdet har Izunna Uzochukwu i karantæne.
 

Spilforslag:
Sast på, at FCM vinder til odds 1.65 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet