Superligaen: Vaklende Viborg taber til Europa-bejleren FCN


Efter 0-2-nederlaget til FC København i torsdags ser situationen i bunden ganske penibel ud for oprykkeren Viborg med to runder tilbage af sæsonen. To point har de grønklædte op til stregen, men programmet har villet det sådan, at VFF i de sidste to runder møder to klubber, der kæmper hårdt om pladser i Europa League-kvalifikationen.

Den første af de to Europa-bejlere, FC Nordsjælland, kommer til Viborg søndag med et nederlag til AaB i bagagen, og sagen er klar for gæsterne fra Farum: Der skal point og allerhelst en sejr på tavlen.

Hjemmeholdet risikerer at rykke ud søndag med et nederlag til de forsvarende sølvvindere, og det vil være synd at sige, at VFF har været i forrygende form på det seneste; fem ud af de seneste seks ligakampe er endt med nederlag, og bortset fra storsejren over kriseramte AGF har vi ikke set tegn på, at VFF har styrken til at overleve i landets bedste række.

VFF har ikke scoret i de seneste to kampe, mens FCN i samme periode har lavet tre kasser. Vi skal over otte år tilbage for at finde den seneste VFF-sejr over FCN, og siden dengang er det blevet til syv FCN-sejre ud af otte mulige. I denne sæson har de to klubber mødt hinanden to gange i Farum, og her er det endt 1-1 og senest 2-0.

Vi satser på en udesejr i Viborg, hvilket meget vel kan give Auris udvalgte det sidste skub ud af Superligaen, mens FCN's europæiske drømme lever videre - i det mindste for en stund.

Hjemmeholdet har Christopher Poulsen i karantæne, mens Martin Vingaard er i karantæne hos gæsterne.

Spilforslag:
Sats på, at FCN vinder til odds 2.25