Superligaen: Viborg og AGF deler point i bundgyser


Med SønderjyskE's ene point i udekampen mod Randers FC fredag aften skete det, der havde ligget i kortene længe: AGF røg under stregen. Aarhusianerne har tabt seks kampe i træk, og selvom De Hvide for én gangs skyld kom på tavlen i den forgangne rundes hjemmekamp mod Brøndby, så lykkedes det ikke for bundholdet at få point ud af opgøret.

I søndagens tidlige kamp er kravet point - og gerne en sejr - når turen går til Viborg. Motivationen for hjemmeholdet er dog også til at få øje på; med en sejr vil de grønklædte viborgensere lægge både AGF og SønderjyskE bag sig og hoppe op på den gode side af nedrykningsstregen.

Der er med andre ord lagt op til en nedrykningsgyser af karat i det midtjyske. Begge klubber er desperat på jagt efter en sejr, og kommer den i et opgør mod en direkte rival i bunden af rækken, kan det vise sig at give det vindende hold et boost, som gør hele forskellen i de sidste runder af sæsonen. 

"Det bliver en meget lige kamp. Viborg er svære at spille imod, synes jeg. Men det skal vi også være for dem. Det er en rigtig vigtig kamp. Det handler om at fighte sig til de tre point. Det er sådan, kampen bliver - med en masse slagsmål", siger AGF's Osama Akharraz til klubbens hjemmeside.

Det er første gang, de to bundhold mødes i Viborg i denne sæson. I de to hidtidige opgør i Aarhus er det blevet til en sejr til hver; i Runde 8 vandt VFF 1-0, mens det i Runde 14 blev til en hjemmesejr på 2-1, efter at Superligaens topscorer, Thomas Dalgaard, scorede et trøstemål i de døende minutter.

Vi tror ligesom Akharraz, at det bliver en hårdt spillet og tæt kamp mellem to hold, der ved, at et nederlag vil være noget nær en katastrofe. Nederlaget til BIF gjorde ondt på AGF, og det samme må man sige, at det gjorde på VFF at tabe lokalderbyet mod FC Midtjylland med hele 2-5. Vinderkulturen er til at overse på begge hold i øjeblikket, og derfor ligner det en logisk konklusion at satse på X'et til odds 3.35

Jonas Thorsen er skadet hos hjemmeholdet, mens AGF må undvære Dominic Oduro og Steffen Rasmussen. Anders Kure er tvivlsom.

VFF har offensivspilleren Wilton Figueiredo i karantæne, mens gæsterne fra Aarhus har backen Alexander Juel Andersen i straffeboksen.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.35