Superligaen: Vikingerne erobrer ét point i domkirkebyen


Viborg FF 2.35 Uafgjort 3.30 FC Vestsjælland 3.00 (Kickoff fredag 18.30)


Da kampprogrammet blev offentliggjort, var det nok de færreste, der havde forudset, at de to oprykkere, Viborg FF og FC Vestsjælland, efter ni runder ville ligge som henholdsvis nummer fire og fem med 13 point i landets bedste række. 
Det er ikke desto mindre udgangspunktet forud for de to holds første møde i Superligaen fredag aften i Viborg. 

De to klubber sluttede à point i 1. Division, men VFF snuppede førstepladsen på en langt bedre målscore - ikke mindst takket være klubbens suveræne topscorer, Thomas Dalgaard, der lavede hele 27 mål i den forgangne sæson - heraf fire i 7-1-nedsablingen af FCV i anden spillerunde.

I de tre indbyrdes opgør i 1. Division sidste sæson lykkedes det ikke Vikingerne at slå de grønklædte midtjyder; to VFF-sejre og én uafgjort blev det til. I hjemmeholdets lejr betragter man dog ikke sidste sæsons kampe som et brugbart grundlag at vurdere fredagens kamp ud fra.

"Selvom vi spillede mod dem tre gange sidste år, så føler jeg ikke, at jeg kender dem bedre end de andre hold. De har desuden købt godt ind siden og har vist sig at være stærke, som tabellen også viser", siger VFF-anfører Mikkel Rask, der også kom på måltavlen i førnævnte 7-1-sejr over FCV.

Viborg rejste sig hurtigt fra 1-4-øretæven på eget græs mod FC København, og holdet er ubesejret i de seneste to kampe, der er endt med én sejr og senest uafgjort 0-0 i lokalderbyet mod FC Midtjylland. Det ene point mod FCM's storfavoritter har uden tvivl givet holdet et stort boost, og det er derfor ikke overraskende, at værterne betragtes som favoritter.

FCV løb panden mod en mur mandag aften foran egne tilhængere, da Esbjergs Europa-helte kom på besøg og lukkede kampen allerede i første halvleg, der sluttede med stillingen 3-0 i vestjydernes favør. Det var blot Slagelse-klubbens andet nederlag i denne sæson, hvor de blårøde imponerende nok endnu ikke har tabt på udebane (tre ud af fire udekampe er endt uafgjort).

Der er tradition for masser af mål, når de to klubber mødes, men det behøver ikke nødvendigvis blive en målfest i Viborg fredag i en kamp, som betyder enormt meget for begge klubber. Vi satser på, at det indbyrdes styrkeforhold har rettet sig nogenlunde op siden sidste sæson, hvilket meget tyder på, og derfor tror vi på X'et til odds 3.30.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.30


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet