Superligarunden der gak: Angrebskvartet spiller på alle tangenter


Det begyndte ellers så godt for vores spilforslag fredag aften. Helt som forudset åd de midtjyske ulve det kriseramte gæstemandskab fra Brøndby råt, og odds 2.05 på hjemmesejren var i den forbindelse lige til at juble over. Runde 5 skulle dog vise sig at blive et tilbageskridt i forhold til de to forgangne runder, hvad blog.unibet.com's spilforslag angår. To uger i træk havde vi før denne runde ramt 50 pct. af kampene rigtigt, men med beskedne to gevinster ud af seks må vi konstatere, at vores hitrate er røget ned på omkring 33 pct. Til vores forsvar skal det siges, at kampene FCN-AaB og RFC-EfB meget vel kunne være endt med X'er, som vi havde forudsagt; især var Hestenes overtidsscoring i mandagskampen en streg i regningen for vores spilforslag. Nå, men sket er sket, og de knastørre kendsgerninger ser efter Runde 5 ud som følger:

FC Midtjylland - Brøndby 5-2 
FC Nordsjælland - AaB 2-1
FC Vestsjælland - OB 1-1 
SønderjyskE - Viborg 0-3
FC København - AGF 1-1
Randers FC - Esbjerg 3-2 

I en tid hvor det danske landshold sukker efter skarpe angribere, kan man ikke just sige, at Superligaen gør det samme. De første fem runder af denne sæson har i den grad stået i spydspidsernes tegn, og særligt fire bombere skiller sig ud i form af RFC's Ronnie Schwartz (seks mål), FCM's Morten 'Duncan' Rasmussen, VFF's Thomas Dalgaard og EfB's Mick van Buren (alle tre med fem mål). Interessant er det at bemærke, at hollandske Van Buren er eneste udlænding i denne kvartet, der er gået i udbrud på Superligaens topscorerliste. Tager du noter, Morten Olsen?

Ronnie Schwartz ligner måske ikke en lansholdsangriber, men han har i den grad vist sit værd for Randers FC i denne sæsons første fem kampe, hvor den pågående fyr har scoret i hver eneste kamp og endda har præsteret et par rigtig flotte kasser. Én af dem lavede han mandag mod Esbjerg, der viste defensive svagheder og ikke var i stand til at minimere afstanden til toppen af Superligaen. Med sejren hopper RFC op på den tredjeplads, som Colin Todds mandskab også endte på i sidste sæson, og spørgsmålet er, om de lyseblå heste ikke skal betragtes som en seriøs bejler til top-3 i denne sæson.

Top-3 er i skrivende stund en utopi for FC Københavns rystede mestre. Endnu en weekend og endnu et pointtab. Denne gang var det AGF, der spillede lige op (og mere til) med Løverne, som endnu har sæsonens første sejr til gode efter 1-1 i Parken mod De Hvide fra Aarhus. Casper Sloth, der nævnes som et muligt FCK-indkøb, gjorde det til 1-0 for gæsterne, der bed godt fra sig mod et tamt hjemmehold. Ganske symbolsk var det Nicolai Jørgensen, der lavede udligningsmålet, efter at AGF-keeper Steffen Rasmussen droppede og lod bolden trille gennem sine ben. Krisen kradser fortsat i hovedstaden.

Det gør den også længere mod vest, hvor Brøndbys nye cheftræner, Thomas Frank, har sit hyr med at få styr på de blågule tropper. Fredag løb det unge BIF-hold ind i sæsonens første reelle øretæve, da de gæstede Herning. Hjemmeholdet, FC Midtjylland, rystede hurtigt gæsternes føringsmål af sig, og med tre mål i træk (2-1, 3-1 og 4-1) scorede den tidligere BIF-bomber Morten 'Duncan' Rasmussen hattrick mod sin forhenværende arbejdsgiver. Dermed har BIF endnu ikke prøvet at vinde i denne sæson og ligger placeret som nummer sjok i tabellen på en dårligere målscorer end rivalerne fra FCK. FCM derimod er suverænt førerhold med maksimumpoint efter fem runder.

Klik her for at læse blogredaktørens kritiske gennemgang af Runde 4

Maksimumpoint kan man ikke sige, at Kasper Hjulmand og FC Nordsjælland har, men de forsvarende sølvvindere fra Farum kan i det mindste glæde sig over at have fået sin første sejr i denne sæson, da det lørdag blev til 2-1 hjemme på kunstgræsset mod AaB. FCN-angriberen Morten Nordstrand viste, hvor meget selvtillid betyder for en spydspids, da han fulgte sidste weekends eminente saksespark op med to kasser mod Kent Nielsen & Co. Dermed er de bolsjestribede nordjyder uden sejr i tre ligakampe i træk, efter at holdet ellers kom rigtig flot fra start med 2-1-sejre over henholdsvis FCK og EfB.

En anden traditionsklub, der er kommet flot fra start, er - noget overraskende - OB. Troels Bechs mandskab lå længe til at vinde den tricky udekamp i Slagelse mod FC Vestsjælland, men i sidste sekund dukkede Rasmus Festersen op og udlignede til slutresultatet 1-1. En stor skuffelse for odenseanerne, der med tre point var hoppet op på andenpladsen. Emil Larsen, der blev vejet og fundet for let af BIF's lægestab i den forgangne uge, gjorde sit for at rette op på sit renommé blandt OB-folket og var én af sit holds bedste i en kamp, hvor Ove Pedersens 11 udvalgte igen viste, at Vikingerne ikke er slagtekvæg som oprykkerhold; FCV er nu ubesejret i tre ligakampe i træk.

FCV's oprykkerkolleger fra Viborg havde før Runde 5 ikke imponeret i samme grad, men på udebane mod SønderjyskE forstod Ove Christensens spillere at udnytte hjemmeholdets mange skader. 3-0 endte det i VFF's favør, og kampens helt store hovedperson var Thomas Dalgaard, der bankede tre søm i værternes ligkiste. Dalgaard, der har scoret massevis af mål i landets næstbedste række, ligner en mand, der kan være forskellen på, om de grænklædte jyder skal blive i Superligaen eller ej. Indtil videre har han scoret halvdelen af VFF's 10 mål. Dalgaard har med andre ord scoret lige så mange mål som FCK's hold tilsammen...
 

Fakta om Runde 5 i Superligaen 2013/14:

- To af de seks kampe endte uafgjort - halvt så mange som i den forgangne runde
- Der blev scoret minimum to mål i alle seks kampe
Målgennemsnittet per kamp lå på knap 3,7, hvilket er 0,7 mål flere end i Runde 4
- Én ud af 12 klubber holdt clean sheet: Viborg
- Der var tre 1-taller, to X'er og ét 2-tal
- EfB's kampe er fortsat de mest målrige med et snit på fire mål per kamp
 

Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet
 

Tak til SuperStats.dk for relevant statistik