Superligarunden der gak: Are you not entertained?


Maximus' råb i filmen Gladiator er vist en passende overskrift for den Superliga-runde, vi netop har været vidner til. Massevis af mål, guldkamp og nedrykningsdrama var der på programmet i en forlænget weekend, hvor FC København udbyggede sit forspring til 10 point i toppen af rækken, hvor AC Horsens for alvor lignede en kommende nedrykker, hvor Randers' succeshold mistede pusten, og hvor både SønderjyskE og Silkeborg viste overlevelsesinstinkter.

Silkeborg-AGF 3-1
FC Midtjylland-AC Horsens 5-2
Esbjerg-Randers FC 4-0
Brøndby-SønderjyskE 0-3
OB-AaB 3-4
FC Nordsjælland-FC København 2-3 

Det, der begyndte så godt, hvad weekendens spilforslag angår, endte med at blive lidt af en fuser. Vi ramte Silkeborgs og FC Midtjyllands hjemmesejre henholdsvis fredag og lørdag, men det skulle også blive de eneste spilforslag, der gik hjem i runde 27. Med én uafgjort kamp i de seneste 20 Superliga-opgør må vi nok erkende, at tre X-tips søndag og mandag var tre for mange, selvom topkampen i Farum godt kunne være endt med en pointdeling kampens forløb taget i betragtning.

Vores resultattip på 2-1 i fredagskampen mellem Silkeborg og AGF var tæt på at gå hjem, men den formstærke tysker Marvin Pourie ville det anderledes, og så måtte vi nøjes med 1-tallet samt det faktum, at begge hold scorede, som det blev spået i optakten. Med sine to mål kom Pourie op på en delt tredjeplads på topscorerlisten, mens SIF med de tre point kom à point med AC Horsens og Brøndby, der fik ørene alvorligt i henholdsvis FC Midtjyllands og SønderjyskEs målmaskine. Man kan derfor roligt (eller uroligt alt efter hvem man holder med) konstatere, at spændingen i bunden af Superligaen er intakt med seks runder tilbage. AGF har nu tabt seks ud af årets syv kampe, og Peter Sørensens mandskab går ind til næste rundes gyser i Horsens med bevidstheden om, at et nederlag vil betyde, at aarhusianerne ganske sensationelt er et fuldgyldigt medlem af nedrykningskampen.

Mens dramaet i bunden målt på point og formkurver meget vel kan komme til at involvere fem klubber (inkl. AGF), så ser mesterskabet ud til at være afgjort, efter at FC København valgte at komme tilbage på sejrssporet i rette tid efter noget så usædvanligt for førerholdet som tre kampe uden sejr. I de seneste par uger var mestrene fra FC Nordsjælland begyndt at hale ind på københavnerne, der må have oplevet et ubehageligt deja-vu fra sidste sæson, hvor Farum-holdet overhalede FCK i sidste øjeblik og snuppede mesterskabet samt Champions League-kvalifikationen. Med sit 18. sæsonmål sikrede Andreas Cornelius 3-2-udesejren på et tætpakket Farum Park, da landsholdskollega Jores Okore ramte en clearing helt skævt. Et indskrumpet forspring på fire point ville have været én ting, men med 10 point ned til mestrene, er der ikke længere tvivl om, at guldet ender i Parken i år. Det var i øvrigt FCN's første liganederlag på hjemmebane siden marts sidste år.

Hvor bronzemedaljerne havner, er derimod et åbent spørgsmål, efter at Randers FC kollapsede fuldstændigt i den tidlige søndagskamp mod oprykningskollegerne fra Esbjerg og nu kun har tre point ned til forfølgerne fra AaB. 4-0 lød cifrene på endefulden, der gav minder om den 1-6-øretæve, Colin Todd & Co. løb ind i i sæsonens første spillerunde - ligeledes på udebane - mod SønderjyskE. EfB's notorisk uskarpe offensiv lynede, og dermed kan vestjyderne glæde sig over ikke længere at have rækkens dårligste angreb; den skamstøtte er i stedet blev transporteret nordøstpå til Horsens, hvor Den Gule Fare (!) i skrivende stund må finde sig i kun at have lavet 26 mål i 27 kampe.

OB forspildte det, der nok var den sidste chance for at kunne komme til at spille med om bronzemedaljerne i denne sæson, da AaB med 4-3-sejren i Odense bragte sig fire point foran fynboerne i subtoppen af Superligaen. Hjemmeholdet kom ellers flot tilbage og udlignede, efter at gæsternes Søren Frederiksen scorede to kasser i første halvleg. Da AaB's hårde hund på den centrale midtbane Rasmus Würtz blev udvist, så det ud til, at Striberne skulle have point i egen hule, men Nicklas Helenius og Kenneth Emil Petersen ville det anderledes. Kampen blev også dyr på karantænefronten for OB, der den kommende weekend må drage til Haderslev uden stamspillerne Anders Møller Christensen, Espen Ruud og Marcus Pedersen.
 

Fakta om Runde 27 i Superligaen:

- Der blev scoret i samtlige kampe
- Tre kampe endte med udesejr, og tre kampe endte med hjemmesejr 
- SønderjyskE og Esbjerg holdt som de eneste clean sheet
- Den mest målfattige kamp var Brøndby-SønderjyskE med tre scoringer
- Der blev i gennemsnit scoret fem mål per kamp, hvilket er en tangering af den hidtidige rekord fra sæsonen 1997/98
- Ingen af kampene endte uafgjort
- Tre af de seks vinderhold slog en højere placeret modstander


Klik her for at spille på den kommende runde i Superligaen hos Unibet.