Superligarunden der gak: Blågul forløsning og sort søndag


AaB snupper udesejr mod sårbare sønderjyder og Danske Europa-hold deler i Parken; ja, man må sige, at weekenden begyndte med pomp og pragt for vores spilforslag. Men så blev det søndag. To oprykkersejre plus sæsonens første gevinst til vestegnens stolthed var mere, end hvad vi havde haft evner til at forestille os, og så havde "sorte søndag" effektivt skudt euforien fra fredag og lørdag ned.

Mandag aften fik vi lidt oprejsning, da spillerne fra Superligaens førerhold heldigvis havde læst vores tip på kampens resultat, Ulvene konsoliderer føringen hjemme mod kriseramte FCN, handlede derefter og sikrede os en hitrate på rundens spilforslag på acceptable 50 pct.: 

SønderjyskE - AaB 1-3 
FC København - Esbjerg 1-1 
AGF - Viborg 0-1
FC Vestsjælland - Randers FC 2-0
Brøndby - OB 2-1 
FC Midtjylland - FC Nordsjælland 2-1 

 

Med sin første sejr i otte kampe stemplede Brøndby ind med forsinkelse i denne sæsons Superliga, og nu håber Thomas Frank & Co. naturligvis, at der er prikket hul på bylden. Hjemmeholdet kan tage en hel del positive elementer med fra 2-1-sejren over OB; Martin Ørnskov, der ellers har fået en noget sløv start i klubben, kom på tavlen, og det samme gjorde nyerhvervelsen Ferhan Hasani, der midt i anden halvleg kom på banen i stedet for et andet sommerindkøb, Alexander Szymanowski, som havde givet smagsprøver på sit talent. Defensiven er fortsat til at tale med, og der bliver stadig misbrugt alt for mange chancer, men umiddelbart ser det ud, som om BIF er ved at komme på sporet.

Som ubesejret i de fem seneste kampe kan man vel godt sige, at FC København er på sporet; problemet er bare, at lokomotivet kører meeeget langsomt. Lørdag spillede Løverne uafgjort for fjerde gang i sæsonen, da formstærke Esbjerg besøgte Parken, og efter den overbevisende 4-1-sejr i Viborg i den seneste kamp var det skuffende at se så låst og skrøbeligt et hjemmehold. Ikke desto mindre viste de hvidklædte moral i kampens sidste fase, hvor værterne ellers spillede 10 mod 11. Indskiftningerne af Braaten, Santin og Gislason gjorde FCK bedre, og brasilianske Santin reddede hjemmeholdet med et af sine sjældne hovedstødsmål på flot oplæg fra den norske veteran Braaten.

Klik her for at læse vores dom over de enkelte Superliga-klubbers transfervindue

FCK's normale rivaler, FC Nordsjælland, faldt efter BIF's sejr ned som nummer sjok i tabellen, og mandag aften magtede Tigrene fra Farum ikke at omsætte deres mange chancer i udekampen mod et skadesplaget førerhold fra FC Midtjylland. Hjemmeholdets Sylvester Igboun (to mål) var kampens helt store oplevelse skarpt forfulgt af FCN's tilbagevendte hollandske helt, Joshua John, der med det samme gik ind og manifesterede sig som Kasper Hjulmands skarpeste mand. Hans udlignende langskudsmål var et af sæsonens hidtil flotteste. Med sejren har Ulvene seks point ned til andenpladsen.

Her finder vi Kent Nielsens AaB, der var meget tæt på at tabe point i Haderslev, men i de sidste minutter måtte SønderjyskE bøje sig med sine 10 mand og indkassere to mål. SønderjyskE er med sine syv scoringer det mindst scorende hold i Superligaen - og særligt på eget græs er den helt gal, for her har de lyseblå sønderjyder kun scoret to gange i fire kampe. Aalborgenserne derimod ligner et stærkt kollektiv, der kommer til at blande sig i den øverste halvdel af landets bedste række.

Om det også bliver tilfældet for AGF, er svært at sige; aarhusianerne viste en uhørt ineffektivitet i søndagens hjemmekamp mod oprykkeren Viborg, og De Hvide kan med rette kaldes et af Superligaens mest ustabile og utilregnelige mandskaber. Netop som man troede, at Peter Sørensen & Co. havde fundet rytmen efter to sejre i træk i anden og tredje spillerunde, tager holdet eksempelvis til Esbjerg og bliver ydmyget 1-6. Viborg lignede inden sæsonen Superligaens svageste hold, men med 12 point i otte kampe har de grønklædte gjort skeptikerne til skamme.

Det andet oprykkerhold, FC Vestsjælland, har for længst bevist, at de er kommet i Superligaen for at blive. Ét beskedent nederlag er det blevet til i de første otte Superliga-kampe i klubbens korte historie, og Vikingerne vandt for anden runde i træk, da det søndag blev 2-0 hjemme mod et svagt spillende Randers FC-mandskab. Dennis Sørensen scorede sit tredje sæsonmål på et flot hovedstød, og indlæggene har netop vist sig at være det absolut farligste våben hos Ove Pedersens tropper.
 

Fakta om Runde 8 i Superligaen 2013/14:

- Én af de seks kampe endte uafgjort
Målgennemsnittet per kamp lå på 2,5 hvilket er 1,5 mål under snittet i Runde 7
- To ud af 12 klubber holdt clean sheet: de to oprykkere, FCV og VFF
- Der blev scoret i samtlige kampe for anden runde i træk
- Runden bød på tre 1-taller, ét X og to 2-taller
- Med BIF's sejr har alle hold nu prøvet at vinde i denne sæson
- FC Midtjylland er fortsat det eneste ubesejrede hold i denne sæson
 

Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet 


Tak til SuperStats.dk for relevant statistik