Superligarunden der gak: Brøndby kan også uden Agger


Netop som man troede, man så småt havde luret tendenserne i Superligaen, tager klubberne i landets bedste række igen fusen på os. 6. runde bød overordnet set på to store overraskelser: Ingen af de klubber, der havde spillet i Europa i den forgangne uge, tabte, og det der måske var endnu mere chokerende, var, at Silkeborg IF rent faktisk kunne score - endda hele to mål i én og samme kamp! Nå, nok sarkasme for denne gang (ah, det kan vi ikke helt love). For denne blogs vedkommende var det positivt, at der blev ramt plet i tre ud af seks af rundens kampe, hvilket giver en acceptabel hitrate på 50 pct. i en liga, der ellers excellerer i at være helt og holdent uforudsigelig.

SønderjyskE - Randers FC 1-1 
Silkeborg IF - AaB 2-2 
FC Midtjylland - Esbjerg 2-0
FC Nordsjælland - Brøndby IF 0-3
OB - FC København 0-1
Hobro - FC Vestsjælland 3-1 

Ugens helt store overskrift var landsholdsanfører Daniel Aggers yderst overraskende tilbagevenden til Brøndby IF. Det var nok de færreste, der havde troet, at Agger som 29-årig og med en status som én af Europas mest respekterede centrale forsvarsspillere allerede var klar til at vende snuden hjemad og vinke farvel til det, der utvivlsomt ville have været en lukrativ aftale i én af Europas topklubber. For Superligaen er det dog et scoop, og BIF-spillerne så - i hvert fald i anden halvleg - ud til at være inspireret af klubkoryfæets kampånd, selvom Agger endnu ikke selv var på banen, da de rev FC Nordsjælland fra hinanden og med tre kasser efter pausen satte tingene på plads og bragte sig à point med Farum-klubben.

Så var der pres på rivalerne FC København, der efter en skuffende sæsonstart i Superligaen og nedturen mod Leverkusen i Champions Leagues playoffrunde pludselig lå og rodede rundt i uhørt nærhed af nedrykningsstregen. Turen gik til Odense, hvor OB spillede nogenlunde lige op med sølvvinderne, men måtte konstatere, at De Stribedes tidligere profil Bashkim Kadrii på mange måder var forskellen på de to klubber denne søndag aften. Kadrii bankede effektivt bolden i kassen, og sammen med Daniel Amartey og Danny Amankwaa (billedet herunder) ligner han lige nu den mest formstærke mand på et FCK-hold, der fik sæsonens første udesejr i både Superligaen og Europa, og som besætter sjettepladsen med otte point.

I Herning skulle FC Midtjylland tidligere på søndagen rejse sig efter den skuffende blamage på samlet 2-6 mod græske Panathinaikos i Europa Leagues playoffrunde, og det må man sige, at Ulvene gjorde med en 2-0-sejr over kriseramte Esbjerg. Vestjyderne har dermed endnu ikke vundet i denne sæson, og med fire scorede mål i seks kampe er det ikke svært at se, hvor problemerne er størst på det hold, der leverede så mange fremragende offensive præstationer i foråret. FCM har lavet over tre gange så mange mål (13) og har nu også for første gang sneget sig op på siden af FCK som guldfavorit til odds 2.45. Syv point skiller pt. de to mesterskabsfavoritter, og FCM ligner ikke et hold, der har tænkt sig at give slip på førstepladsen lige med det samme.

Den eneste rival, der kan overhale FCM i næste runde, er såmænd oprykkerne fra Hobro, der mandag aften for første gang i Superligaen måtte finde sig i at gå på banen som lille favorit hjemme mod FC Vestsjælland. Den favoritværdighed mente vi i vores optakt, at nordjyderne fortjente, og de levede da også flot op til den med en 3-1-sejr i et opgør, hvor Mads Hvilsom med sin scoring til 2-0 lagde sig alene i spidsen af Superligaens topscorerliste (fem mål). Dermed fortsætter eventyret om HIK, der bestemt ikke bør gå på banen i næste rundes udekamp mod SønderjyskE uden anden tro, end at det sagtens kan blive til sæsonens tredje udesejr. Michael Madsens FCV-mandskab er nu det eneste hold, der ikke har fået point på fremmed græs.

Point på udebane har doublevinderne fra AaB ikke decideret problemer med at få, men nordjyderne må være frustrerede over, at de (altså pointene) kun kommer drypvis og ét af gangen; Kent Nielsen & Co. har således spillet samtlige tre udekampe uafgjort i denne sæson. Tidligt søndag måtte aalborgenserne lide den tort at blive de første, der indkasserede mål mod oprykkerne fra Silkeborg IF. Outsidernes Emil Scheel blev dobbelt målscorer for hjemmeholdet, mens Anders K. Jacobsen var manden bag begge AaB's mål. Dermed ligger SIF à point med EfB på sidstepladsen, mens mestrene fra Aalborg skuffende indtager rækkens syvendeplads med syv point efter seks kampe.

Skuffende kan man ikke sige, at SønderjyskEs og Randers FC's sæsonstart har været - noget, der vel også hænger sammen med, at forventningerne til de to jyske klubber kunne ligge på et relativt lille sted hos den objektive betragter. Efter de to holds kamp lørdag, der ganske forudsigeligt endte med en pointdeling, kan man konstatere, at RFC er nummer fem og SønderjyskE nummer ni i tabellen - positioner som de to lyseblå mandskaber også sagtens kan ende med at befinde sig på, når sidste runde er spillet i sæsonen 2014/15. Lars Søndergaards udvalgte må imidlertid ærgre sig som sindssyge over, at det ikke lykkedes at vinde sæsonens første hjemmesejr, efter at RFC's målræv Djiby Fall udlignede til 1-1 i de døende minutter af kampen.

Fakta efter 6. runde i Superligaen 2014/15:

- EfB har ikke scoret i sine seneste fire ligakampe mod FCM
- AaB har ikke vundet en ligakamp i Silkeborg siden 2007
- Randers FC har scoret i sine seneste 14 udekampe i Superligaen

Statistik: Danskfodbold.com

Læs flere artikler af blogredaktør Emil Birkeland Klintorp her!