Superligarunden der gak: Da toppen trak fra


Den netop overståede 21. runde i Superligaen var lidt af et særsyn: I en liga, der har været præget af uforudsigelighed i så høj grad, at det i sig selv er blevet forudsigeligt, vandt samtlige hold i top-4 (FC Midtjylland, AaB, FC København og Brøndby), og den nye nummer fem, Esbjerg, har nu vundet sine tre første ligakampe i 2014.

Denne blogredaktør betragter det som et sundshedstegn, at topholdene magter at træde kollektivt i karakter, og selvom spænding i kampene er en god ting, så vil det aldrig være en positiv indikation af topniveauet i en liga, hvis "alle kan slå alle", sådan som det var tilfældet i størstedelen af efteråret. Her på Blog.unibet.com kvitterede vi med at ramme plet i fire ud af seks kampe, hvilket giver en ganske acceptabel hitrate på lige over 66 pct.

FC Vestsjælland - Randers FC 1-1 
AGF - AaB 2-5
Viborg FF - Esbjerg 1-3 
Brøndby IF - FC Nordsjælland 4-1 
OB - FC København 0-1
FC Midtjylland - SønderjyskE 2-0 

Det såkaldte "slag om Jylland" endte som en nedsabling, da topholdet AaB ydmygede AGF med 5-2 på aarhusianernes egen bane. Både AaB's Kasper Kusk og værternes nyankomne Danny Olsen blev dobbelte målscorere. Særligt Kusks 11 sæsontræffere må siges at være imponerende, eftersom stortalentet i modsætning til sine rivaler på topscorerlisten ikke spiller som topangriber, men som offensiv midtbanespiller. 

De forsvarende mestre, FC København, formåede at holde hovederne kolde på udebane mod OB, og den tilbagevendte førstemålmand, Johan Wiland (billedet herover), kunne glæde sig over sit clean sheet nummer 50 i sin kamp nummer 130 for Løverne. Det var københavnernes første ligasejr i år, mens De Stribede fra Fyn nu har tabt to gange 0-1 i træk efter i forårets premiererunde overraskende at have slået FCM.

Brøndby fortsatte sin fremgang, da de blågule på hjemmebane tildelte de detroniserede sølvmedaljeindehavere, FC Nordsjælland, en 4-1-lussing. Mens Tigrene fra Farum må finde sig i at ligge nummer seks med seks point op til top-4 og en status som Superligaens med afstand dårligste udehold (fire point i 10 kampe), overhalede BIF for en stund ærkerivalen FCK, der dog generobrede tredjepladsen med sejren i Odense.

Sejrene til de øvrige tophold lagde pres på Glen Riddersholm (billedet herover) og førerholdet, FC Midtjylland, der skulle på en på papiret nem opgave på hjemmebane mod nummer sjok, SønderjyskE. Ulvene kom dog til at kæmpe hårdt for sejren i et opgør, hvor gæsterne fra Haderslev var rasende over, at FCM's hårde midtbanemand Izunna ikke blev udvist med sit andet gule kort efter en hård tackling i knæhøjde på Tommy Bechmann. Med to kasser lukkede Bechmanns formstærke angrebskollega Morten 'Duncan' Rasmussen imidlertid kampen til favoritternes fordel.

Viborgs nedtur fortsatte, mens Esbjergs optur gjorde det samme, da de to jyske klubber tørnede sammen i den tidlige søndagskamp. Med 3-1-sejren fjernede esbjergenserne enhver tvivl om, hvilken halvdel af Superligaen de hører til, mens oprykkeren VFF slet ikke har kunnet finde melodien under den nye træner, Auri Skarbalius, der må se sit hold under stregen på en 11. plads.

Lige derover finder vi oprykkerkollegerne fra FC Vestsjælland, der efter chokket i forårspremieren mod bundproppen SønderjyskE (0-4 i Slagelse) har spillet uafgjort mod henholdsvis AaB og senest Randers FC. Hestenes nye mand, Kasper Fisker, sikrede det ene point med tre minutter tilbage, og dermed opretholder RFC sin status som rækkens uafgjortekspert; kronjyderne har nu spillet uafgjort i 10 af sæsonens 21 kampe - heraf 6 ud af 10 på fremmed græs.

X'et i RFC's mandagskamp mod AGF i 22. spillerunde giver på nuværende tidspunkt odds 3.40.
 

Fakta om Runde 21 i Superligaen 2013/14:

- Med sejren over OB har Ståle Solbakken nu vundet 125 kampe som træner i Superligaen
- Både FCM og BIF har nu holdt buret rent syv gange i sæsonens 21 kampe
Esbjerg har aldrig tidligere besejret Viborg i Superligaen efter at være kommet bagud
- Resultatet 2-5 er kun forekommet seks gange tidligere i Superligaen
- Der var to hjemmesejre, én uafgjort og tre udesejre i 21. runde

Tak til Danskfodbold.com for statistik


Klik her for at spille på 22. spillerunde i Superligaen hos Unibet!