Superligarunden der gak: Det lysner i vest


I sidste uges udgave af Superligarunden der gak annoncerede forfatteren af denne klumme i et akut anfald af euforisk kækhed over sæsonens første pletskud, at der i Runde 7 ville være fuld plade med seks gode spilforslag ud af seks. Efter tredje runde må vi konstatere, at optimismen befinder sig et sted omkring kogepunktet, efter at vi nu er oppe på tre ud af seks gode spilforslag på rundens resultater - en hitrate på 50 pct. med andre ord. Det går altså stødt fremad for blog.unibet.com's spilforslag på kampene i landets bedste række, der i den forgangne weekend + mandag formede sig således:

FC Midtjylland-SønderjyskE 2-1 
AGF-FC Nordsjælland 2-1
OB-Viborg 4-2 
FC København-Randers FC 1-3
Brøndby-Esbjerg 0-2 
FC Vestsjælland-AaB 2-1 

Det der i de to første runder af sæsonen har lignet en komplet uforudsigelig udgave af Superligaen, er så småt begyndt at finde ind i noget, man med lidt god vilje kan kalde et mønster. Holdenes form begynder at træde frem, og vi begynder at lure de enkelte spilleres evner og roller på de 12 mandskaber. Vi kan på nuværende tidpunkt roligt konstatere, at magtbalancen er tippet over til provinsens fordel; sidste sæsons guld- og sølvvindere, FC København og FC Nordsjælland, befinder sig således sensationelt stadig på de to sidste pladser, mens jyderne har sat sig på top-4 i form af FC Midtjylland, Esbjerg, AaB og ... ja, du tror, det er løgn: AGF.

I et interview med blog.unibet.com inden sæsonen fortalte FC Midtjyllands Morten 'Duncan' Rasmussen, at han havde i sinde at banke nok kasser ind til at blive klubbens topscorer. I den forgangne runde kom den tidligere AGF- og BIF-angriber så på tavlen for første gang efter sommerferien, da han på hovedstød sikrede sin klub alle tre point i Herning mod SønderjyskE. Dermed fik Ulvene den tredje sejr ud af tre mulige til trods for fraværet af midtbanegeneralen Petter Andersson, der sad på tribunen med en knæskade, og selvom Glen Riddersholm ikke har den bredeste trup at arbejde med, så bærer vingerne altså fortsat for de rødsorte midtjyder, der har lagt sig alene i spidsen af tabellen.

Klik her for at læse 'UNIBET INSIDE med Glen Riddersholm: Sådan går FCM fra god til fremragende'

I den stik modsatte ende af tabellen ligger de forsvarende mestre, FC København, som sagt, og Løverne fortsatte deres elendige stime søndag mod de forsvarende bronzevindere, Randers FC - endda i trygge rammer hjemme i Parken. 1-3 tabte de kriseramte værter, der ellers kom foran, da holdets bedste mand, Thomas Delaney, headede bolden i nettet. Man skulle tro, at målet (og de i øvrigt mange chancer) ville give de hvidklædte spillere tro og selvtillid, men i anden halvleg faldt Ariël Jacobs tropper helt sammen og lukkede to mål ind, efter at Ronnie Schwartz 10 minutter før pausen havde cementeret sin rolle som topscorer i Superligaen med sit fjerde sæsonmål. Krisen kradser i København, mens RFC nu er ét af blot tre ubesejrede hold i Superligaen.

Kradser gør krisen også lidt længere vestpå i Brøndby, om end det er lidt mindre overraskende med tanke på de seneste sæsoner og alle de forandringer, den blågule traditionsklub har gennemlevet det seneste halve års tid. Esbjerg levede op til favoritværdigheden og vandt overbevisende 2-0, efter at forårets bedste hold i den forgangne runde dummede sig mod AaB. Ind fra højre kom talentet Jesper Rasmussen, 21, helt bogstaveligt og snørede BIF-forsvaret med to kasser, hvoraf især den første var lidt af en genistreg. Dermed har EfB's nye træner, Niels Frederiksen, endnu en streng at spille på på det instrument, der ser ud til at have beholdt sin fornemme klang fra sidste sæson.

En fornem klang kan man ikke just sige, at OB havde før sommerpausen, men tre runder inde i den nye sæson er De Stribede fortsat ubesejret i Superligaen. Efter to uafgjorte kampe kom kampagnens første sejr, da oprykkerne Viborg søndag eftermiddag fik ørerne i fynboernes velsmurte angrebsmaskine, der i modsætning til holdets vaklende defensiv ser ud til at have fundet melodien. Malurt i bægeret slap Troels Bech dog ikke for, da den dobbelte målscorer Bashkim Kadrii måtte forlade banen med det, der skulle vise sig at være en alvorlig knæskade. Kadrii er ude i et halvt års tid, og OB skal finde ud af, hvordan man skal undvære en spiller, der har lavet tre kasser i de to kampe, han har spillet dette efterår.

Klik her for at læse 'Superligaen i krystalkuglen: Sådan kommer bunden til at se ud'

Et andet provinshold, der har en masse at bevise efter et elendigt forår, men som også smagte sejrens sødme i den forgangne runde, er AGF. På sikker vis pillede aarhusianerne pynten af FC Nordsjælland, der ligesom FCK har mistet enhver form for medaljegnist. Energibundtet Nicolai Stokholm pyntede ganske vist på resultatet på straffespark i sidste minut, men det kunne ikke fjerne indtrykket af en kamp, som det hvidklædte hjemmehold tacklede flot. Vi skulle dog helt hen i det 73. minut, før Osama Akharraz for anden weekend i træk kunne komme på måltavlen, og 10 minutter senere bankede en anden AGF-profil, Casper Sloth, sømmet i FCN's ligkiste med målet til 2-0. 

En ligkiste befinder AaB sig ikke i, selvom Kent Nielsen & Co. kom ned på jorden igen efter to sejre i de to første runder, da de rødhvide aalborgensere tabte 1-2 i Slagelse til oprykkerne FC Vestsjælland. Ligesom i AGF-FCN havde hjemmeholdet sådan set fint styr på sagerne, og FCV kom da også foran 2-0 efter cirka 70 minutters spil, da Dennis Sørensen steg til vejrs og headede et indlæg i nettet. Det samme havde den gigantiske midtstopper Jean-Claude Bozga gjort efter blot otte minutter, og det er i det hele taget ikke for meget at sige, at Superligaen i FCV har fået et hold, der er skræmmende stærkt i luften; alle klubbens tre sæsonmål er således sat ind med hovedet.
 

Fakta om Runde 3 i Superligaen 2013/14:

- Ingen af de seks kampe endte uafgjort - for første gang i denne sæson
- Halvdelen af kampene endte 2-1 til hjemmeholdet
- Der blev scoret i alle seks kampe ligesom i de to foregående runder
- Målgennemsnittet per kamp lå på 3,5, hvilket er 1,7 mere end i Runde 2
- Én ud af 12 klubber holdt clean sheet: Esbjerg
- Der var fire 1-taller og to 2-taller
- Tre kampe blev vundet med en margin på ét mål og tre med en margin på to mål
 

Tak til SuperStats.dk for relevant statistik