Superligarunden der gak: Favoritterne fløj afsted da OB ramte bunden


Efter en premiererunde, der med sine mange overraskende resultater gav minder om uforudsigeligheden i det meste af sidste sæson, faldt tingene mere eller mindre på plads i anden runde. Tre store hjemmebanefavoritter hev sejre hjem - mere eller mindre overbevisende - mens mestrene også satte tingene på plads på eget græs. Ikke så meget som én udesejr blev det til, og også det stod i modsætning til den forgangne weekend, hvor der var ligeså mange 2-taller som 1-taller (2). Vi ramte 4 ud af 6 resultater, hvilket giver en fin hitrate på 66,6 pct. 

FC Vestsjælland - OB 3-1
AaB - FC Midtjylland 2-0
FC København - FC Nordsjælland 2-1 
Randers FC - Hobro 2-1 
Esbjerg - SønderjyskE 1-1 
Brøndby IF - Hobro 2-0 

Rundens kamp blev spillet i Aalborg, hvor de fleste nok havde forventet en tæt og helt åben kamp mellem to klubber, der dansede tæt om guldet i lange perioder af den forgangne sæson. Ikke desto mindre var det mesterholdet AaB, der i overbevisende stil snuppede en 2-0-sejr og dermed endnu ikke har lukket mål ind i denne sæson. Taberne fra FC Midtjylland må efterfølgende være skuffede - ikke mindst set i lyset af sidste uges flotte 3-1-sejr over Brøndby IF. Nicklas Helenius scorede på straffe sit første mål efter sin tilbagevenden til Aalborg.

FC København, der i sidste spillerunde i sidste sæson klemte sig ind mellem de to ovennævnte jyske klubber og snuppede sølvet, var ikke for alvor tæt på at miste point i lørdagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland. Masser af nye ansigter var på menuen for hjemmeholdets tilskuere, der også kunne se en omgang FCK-spil, som lover godt for denne sæson og bringer løfter om, at det forgangne års skuffelser og sløje spil er fortid. To gange Jørgensen kom på tavlen: Nicolai og Mathias 'Zanka'.

Meget opmærksomhed har været rettet mod Odense i de første uger af den nye sæson, og det er ikke i positiv forstand. De Stribede fra OB tabte chokerende i første runde til oprykkerne fra Hobro, og nederlaget blev fulgt op med endnu et af slagsen fredag, hvor sidste sæsons oprykkere fra FC Vestsjælland vandt 3-1 i Slagelse. Dermed står Troels Bech & Co. med nul point på kontoen efter to runder, hvilket betyder, at traditionsklubben ligger sidst i Superligaen. Fynboernes træner må så småt begynde at mærke varmen i sædet...

Varmt sæde er der ikke noget af i Randers, hvor engelske Colin Todd har fået en ønskestart på sæsonen. Hestene ligger efter to runder nummer ét med maksimumpoint, og selvom de kom bagud mod Hobro søndag eftermiddag, så kæmpede værterne sig tilbage i opgøret trods massevis af brændte chancer. Med sit frisparksmål sørgede Kasper Fisker for 2-1-sejren mod sine tidligere holdkammerater i det kronjyske lokalopgør, og de lyseblå kan desuden glæde sig over at have fået angriberen Djiby Fall i gang igen - dermed har han nu scoret ligeså mange mål (1) som i 12 kampe i sidste sæson.

Det andet oprykkerhold, Silkeborg IF, tabte ligeledes i den forgangne runde, og efter 0-2-nederlaget ude mod Brøndby IF har de rødklædte endnu deres første mål til gode efter comebacket i landets bedste række. Det flotte 0-0-resultat mod FCK i premiererunden kunne som forventet ikke følges op på fremmed græs mod et BIF-mandskab, der tørstede efter oprejsning oven på lussingen i Herning. Hjemmeholdet havde svært ved at få tingene til at hænge sammen før pausen, men satte tingene på plads i anden halvleg med to kasser.

Vi slutter med et hold, der var relativt store forventninger til inden premiererunden, men som er kommet resultatmæssigt rigtig skidt fra start i denne sæson: Esbjerg. Vestjyderne var ellers foran indtil fem minutter før tid på hjemmebane mod SønderjyskE, men så lavede Emil Lyng selvmålet, der gjorde, at de lyseblå fik ét point med hjem, og at vores spilforslag ramte plet. Ét point efter to hjemmekampe mod Randers FC og SønderjyskE kan næppe siges at være godkendt for et EfB-mandskab, der endnu har til gode at vise, at varen kan leveres både i Europa og hjemme i Superligaen.

Fakta efter 2. runde i Superligaen 2014/15:

- FC Vestsjælland har fået 10 ud af 12 mulige point mod OB i Superligaen
- AaB har fået 13 ud af 15 mulige point i sine seneste fem ligakampe mod FC Midtjylland
- FC København har været foran 2-0 mod FC Nordsjælland 13 gange og har vundet alle 13 kampe
- Det var 19. gang, at Randers FC vendte 0-1 til sejr i landets bedste række
- Esbjerg har nu lavet 20 selvmål i Superligaen, hvilket kun tre klubber kan overgå (AaB, Silkeborg og AGF)
- Brøndby har mødt Silkeborg fem gange i juli og har vundet alle fem kampe

Statistik: Danskfodbold.com