Superligarunden der gak: Fynsk lettelse og midtjysk udbrud


Efter sidste rundes fire fuldtræffere kom vi ned på jorden igen, da det kun blev til to rigtige spilforslag i den forgangne weekend (hitrate33 pct.), hvor Hobro kom endnu mere galt afsted og ramte muren i form af førerholdet, FC Midtjylland. Glen Riddersholms udvalgte har nu et forspring på fire point ned til nummer to, og i øjeblikket ser der ikke ud til at være et dansk hold, som vil kunne vælte midtjyderne omkuld. Både FC København og Brøndby IF vandt i 10. runde, men præstationerne har næppe fået nogen af konkurrenterne til at ryste i de korte bukser. På trods af de fire fejlskud på spilforslagene var der en smule trøst at hente i det faktum, at vi ud over de uafgjorte resultater i de to første søndagskampe også fik ret i, at det ville blive målfattige kampe i både Slagelse og Randers.

Hobro-FC Midtjylland 1-5
OB-Silkeborg IF 2-0
FC Vestsjælland-SønderjyskE 1-1 
Randers FC-FC Nordsjælland 0-0 
FC København-Esbjerg 2-1
Brøndby IF-AaB 2-1

Rundens mest spektakulære resultat kom allerede fredag aften, da oprykkerne fra Hobro første gang løb ind i en decideret øretæve i Superligaen. 1-5 endte nordjyderne med at tabe til overlegne og hensynsløse FC Midtjylland, der rent ud sagt pløjede det blågule hjemmehold af banen. Med tre mål stemplede Morten 'Duncan' Rasmussen for alvor ind i denne sæson, og hvis han kan holde sig skadesfri, så øger det FCM's mesterskabschancer betydeligt. Det samme gør sig gældende for den tidligere Monaco-spiller Jakob Poulsen, der scorede på direkte frispark og lagde op til Duncans 1-0-mål. Det var HIK's første nederlag på eget græs, og vi venter spændt på reaktionen i holdets næste kamp, der skal spilles i Aalborg mod de forsvarende mestre fra AaB.

Hvis man tæller den forgangne sæson med, har AaB nu spillet seks udekampe uden at vinde. Den slags stimer skal ikke blive meget længere, før der kan vinkes farvel til chancerne for at forsvare mesterskabet.

Netop AaB formåede ikke at leve op til det flotte resultat torsdag mod Rio Ave i Europa League (1-0), da de rødhvide skulle op imod Brøndby IF på udebane søndag aften. Det var ellers tæt på, at mestrene fik et enkelt point med hjem, men Nicklas Helenius brændte en åben hovedstødschance i de sidste minutter af opgøret, hvor gæsterne satte et hårdt pres ind, og hvor BIF's Daniel Agger burde være blevet udvist. Med sejren overhaler BIF netop AaB i midten af tabellen og hopper op på sjettepladsen, mens Kent Nielsen i landsholdspausen må forsøge at finde svaret på, hvorfor aalborgenserne bare ikke kan vinde på udebane; hvis man tæller den forgangne sæson med, har AaB nu spillet seks udekampe uden at vinde. Den slags stimer skal ikke blive meget længere, før der kan vinkes farvel til chancerne for at forsvare mesterskabet. 13 point er der nu op til førstepladsen.

Mesterskabsdrømme er der absolut ingen af i Odense og godt det samme, for De Stribede fra Fyn, OB, er godt og grundigt fedtet ind i bundstriden i denne sæson. En smule optimisme blev der dog tændt i øjnene på spillere og tilskuere, da Ove Pedersen, der få dage forinden havde afløst den fyrede cheftræner Troels Bech, debuterede med en 2-0-sejr over Silkeborg IF - en sejr, der til en vis grad også bør tilskrives OB-målmand Mads Toppel, som blandt andet reddede et straffespark. Det var OB's første hjemmesejr i sæsonen, og de tre point betyder, at holdet hopper op over nedrykningsstregen, og at truppen får tiltrængt arbejdsro i de 14 dages kamppause. Arbejdsro er der muligvis også i Silkeborg, men det skyldes kun, at ingen længere forventer noget som helst af de rødklædte, der endnu ikke har vundet så meget som én kamp i denne sæson.

Forventninger var der masser af i Esbjerg inden sæsonen, men det har været helt skidt i det vestjyske efter sommerferien, hvor Niels Frederiksens drenge kun har vundet én kamp (3-0 hjemme mod FC Vestsjælland). Sidste sæsons nummer fem så ellers længe ud til at få point med hjem fra den vanskelige udekamp mod FC København, men pauseføringen blev på fem minutter i anden halvleg vekslet til et 1-2-nederlag, og dermed måtte EfB-spillerne finde sig i at blive overhalet af OB og dumpe ned på den triste 11. plads. Mindre bittert blev det ikke af, at gæsterne i et par nøglesituationer i modstanderens felt følte sig bortdømt. Københavnerne derimod kan glæde sig over langt om længe at score mere end ét mål i en ligakamp samt over det faktum, at der nu kun er tre point op til en plads i top-3.

LÆS MERE: Følg Vores Dækning Af Superligaen Med Optakter, Spilforslag, Blogartikler, Interview Og Klummer

Her huserer Randers FC og FC Nordsjælland, der - som forudset af os - spillede en målfattig uafgjort søndag eftermiddag i det kronjyske. Ét mål er der scoret i RFC's seneste tre ligakampe, og Hestene er blevet rækkens klart stærkeste defensive mandskab med beskedne syv indkasserede mål i 10 kampe; på samme tidspunkt i sidste sæson havde de lyseblå forsvarsværker lukket 16 mål ind. At det så kniber mere med effektiviteten i den anden ende af banen, må naturligvis bekymre cheftræner Colin Todd, men 18 point og en tredjeplads efter 10 runder er, hvordan man end vender og drejer det, fremragende gået af randrusianerne. Fremragende har sæsonstarten også været for FCN, selvom spillet ikke har kørt på skinner i de seneste to kampe. Det var blot holdets andet clean sheet i sæsonen.

Vi slutter af med at skrue tiden tilbage til tidligt søndag eftermiddag. Her spillede FC Vestsjælland og SønderjyskE helt efter planen 1-1 i Slagelse, hvor hjemmeholdet endnu ikke har tabt i denne sæson. Helt efter planen? Bare rolig, vi insinuerer intet om snyd, men konstaterer blot, at SønderjyskE nu har spillet 1-1 i sine seneste fem ligakampe - en vanvittig statistik, der ikke bliver dårligere af, at holdet i sæsonens første 10 runder har spillet 1-1 hele seks gange, og at det er blevet til hele syv gange uafgjort, hvilket bare er én færre end i hele sidste sæson for Lars Søndergaards hold. Alt i alt står de lyseblå sønderjyder noteret for 10 point, hvilket meget passende giver et pointsnit på ét. Hvad mon SønderjyskE's næste Superliga-kamp (ude mod FCN) ender?

Følg Unibet Danmark på Twitter og på Facebook!