Superligarunden der gak: Hvem skal stoppe FC Midtjylland og SønderjyskE?


For anden runde i træk ramte vi plet med halvdelen af vores spilforslag, da 14. runde af Superliga-sæsonen 2014/15 udfoldede sig på fodboldbanerne landet over. Kun én udesejr blev det til, og den var ganske forventet, eftersom det var nummer ét, der besejrede nummer sjok. Bortset fra endnu en nordjysk overraskelse og en målløs, men dramatisk affære i det nordsjællandske var der tale om sejre til de klubber, der lå højest i tabellen, før runden gik i gang. Er vi med andre ord ved at få en Superliga, hvor den øverste halvdel er i gang med at skille sig ud? Herunder følger resultater og links til vores optaker:

Silkeborg IF-FC Midtjylland 1-2 
Randers FC-Esbjerg 3-2
SønderjyskE-OB 2-1
AaB-FC Vestsjælland 2-0 
Hobro-Brøndby IF 3-0
FC Nordsjælland-FC København 0-0 

LÆS MERE: Find dit hold i vores nye Superliga-formbarometer!

Rundens med afstand største overraskelse fik vi i Hobro, hvor Jonas Dals oprykkere efter syv kampe uden sejr bankede et ellers formstærkt Brøndby IF med cifrene 3-0. Dermed har HIK slået BIF to gange på eget græs med en samlet målscore på 5-0. Helt og aldeles forrygende præstation af nordjyderne og helt og aldeles uspiseligt for Thomas Franks BIF-hold, der havde fæstnet blikket på top-3, men som nu har fået både AaB og FC Nordsjælland op på siden af sig. De blågule fra den københavnske vestegn måtte tilmed se både Johan Elmander og ikke mindst Daniel Agger forlade banen med forstrækninger.

Et andet hold, der kom ned på jorden igen efter en række gode resultater og præstationer, er Esbjerg, der tabte 3-2 i Randers. I modsætning til BIF var EfB dog godt med i kampen og kunne sagtens have fået point, hvis ikke det var for det solide hjemmeholds ukuelige fighterånd og tro på egne evner. Hvis man ser bort fra de snævre udebanenederlag til FC København og BIF, så har RFC ikke tabt i sine seneste syv ligakampe, og Colin Todd ligner en mand, der godt kunne blive årets træner. Hestene ser mere og mere helstøbte ud, og i kampen mod EfB kom offensiven også i gang. Det dufter af medaljer i det kronjyske.

Den eneste grund til, at de lyseblå sønderjyder fortsat er at finde i tabellens tunge ende som nummer otte, er, at syv af de seneste ni kampe er endt uafgjort.

Medaljer satser de næppe på i Haderslev, men SønderjyskE kan efter 2-1-sejren over OB tillade sig at klappe sig selv på skuldrene over nu at have spillet ni ligakampe uden at have tabt. Den eneste grund til, at de lyseblå sønderjyder fortsat er at finde i tabellens tunge ende som nummer otte, er, at syv af de ni kampe er endt uafgjort. Kun to hold har magtet at besejre Lars Søndergaards udvalgte, og det er en statistik, som ellers kun førerholdet, FC Midtjylland, kan prale af. Silkeborg IF kunne helt som forventet ikke stille noget op på hjemmebane mod Pione Sisto & Co., der cruiser mod klubbens første danske mesterskab. 10 point er der ned til nummer to, RFC.

Et hold, der næsten ser ligeså såret ud som SIF, er FC Vestsjælland, der ligesom de rødklædte oprykkere heller ikke kunne stille noget op mod overmagten i den forgangne weekend. Hjemme i Aalborg sejrede de danske mestre, AaB, sikkert 2-0, og FCV ligner sammen med SIF og OB en oplagt nedrykningskandidat. Klubberne lige over OB og FCV - dvs. EfB, SønderjyskE og HIK - fremstår bedre organiseret og i bedre stand til at spille op med samtlige andre hold i tabellen - med undtagelse af FCM naturligvis. FCV har nu kun vundet én ud af sine seneste seks kampe og har i den periode en målscore på 4-14.

I Farum var der mere dramatik, end cifrene 0-0 ellers skulle vidne om. Christian Poulsen startede for første gang inde i en ligakamp siden sin tilbagevenden til FCK, og det blev en kort "fornøjelse" for den tidligere landsholdsspiller, der efter en halv time blev udvist for at fyre en albue i maven/brystet på en modstander i forbindelse med et frispark til FCN. Med 10 mand var det svært for gæsterne at skabe spillet, men det tamme hjemmehold kom på den anden side heller ikke frem til de store chancer, og så var det i sagens natur, de hvidklædte fra hovedstaden, der trods alt kunne tage mest positivt med fra det imødesete subtopdrama i Farum. 

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!