Superligarunden der gak: Løvebrøl, tigertårer og tenniscifre


Undskyldninger er der nok af, men ikke desto mindre vil denne signatur påstå, at Superligaen befinder sig i en meget uforudsigelig og relativt vanvittig periode rent resultatmæssigt. For anden uge i træk blev det kun til én ren resultatgevinst på landets bedste runde - ikke just imponerende. Vi havde blandt andet forudset, at oprykkeren FC Vestsjælland på udebane ville tage point fra de mentalt nedslidte FC Nordsjælland-spillere, men at de skulle tage alle tre point, og at FCN var i så sølle en forfatning, kom ærlig talt bag på os. Nå, det nytter ikke noget at flæbe. Runde 7 af Superliga-sæsonen 2013/14 formede sig således:

OB-AGF 3-6
FC Nordsjælland-FC Vestsjælland 1-2
Esbjerg-FC Midtjylland 1-1
Viborg-FC København 1-4
AaB-Brøndby 2-1 
Randers FC-SønderjyskE 0-2 

139 dage skulle der gå, før de forsvarende mestre fra FC København kom tilbage på sejrssporet, men så må man også sige, at Løverne gjorde det med manér. Søndag udraderede københavnerne således oprykkerholdet fra Viborg med 4-1 i det jyske i en kamp, hvor der aldrig var tvivl om resultatet. Nyindkøbet Fanendo Adi havde fået sin arbejdstilladelse i sidste øjeblik og kvitterede med at score sit andet mål i to kampe for FCK. Superligaens topscorer, Thomas Dalgaard (syv mål i syv kampe), kom ikke frem til meget i kampen, og de grønklædte måtte finde sig i at tabe på eget græs for første gang i denne sæson. Hvis de hvidklædte fra hovedstaden kan holde dampen oppe, står vi foran et brag af en fodboldkamp i næste runde, hvor Esbjerg besøger Parken.

Selvsamme Esbjerg skulle forsøge at overføre energien fra den imponerende kvalifikation til Europa League på bekostning af franske Saint-Étienne, da vestjyderne i rundens mest imødesete opgør stod over for førerholdet, FC Midtjylland. Pape Pate Diouf, der er kommet til fra FCK, bragte de blåhvide foran, men hjemmeholdet løb tør for kræfter til sidst i kampen og måtte med otte minutter igen se Morten 'Duncan' Rasmussen score sit sjette sæsonmål. Imponerende af den tidligere AGF-, Brøndby- og AaB-angriber, der havde det svært i sidste sæson for Ulvene, hvor det kun blev til fem scoringer - altså én færre end han har lavet på nuværende tidspunkt efter blot syv runder.

To af Duncans tidligere klubber, AaB og Brøndby, udkæmpede et nervepirrende slag i Aalborg i søndagens sene kamp. Små 10 minutter før tid så det ud, som om Thomas Frank skulle få sin første ligasejr som BIF-træner, men så bankede hjemmeholdet med tre minutters mellemrum to søm i den kiste, som vestegnsklubben lader til at få sværere og sværere ved at komme ud af. BIF er nu det eneste hold i Superligaen, der ikke har prøvet at vinde i denne sæson, og holdet ligner i øjeblikket den nedrykningskandidat, som man også var i den forgangne sæson. Seks mål i syv kampe taler sit eget tydelige sprog om, hvor holdets største problemer er.

Klik her for at læse "UNIBET INSIDE med Glen Riddersholm: Sådan går FCM fra god til fremragende"

Et andet hold, der indtil denne runde havde haft store problemer med at finde vejen til modstandernes netmasker, var SønderjyskE. Mandag viste Lars Søndergaards tropper imidlertid livstegn, da de tog til Randers og vandt 2-0. Det var sæsonens første sejr på udebane til sønderjyderne, der inden kampen mod Hestene ikke havde vundet i fire kampe i træk og blot havde scoret fire mål i de seks første kampe. Det hører dog med til historien, at hjemmeholdet fra det 14. minut led under udvisningen til holdets topscorer, Ronnie Schwartz, der savede en modstander over, da han på uelegant vis så ud til at glide på græstæppet. RFC's 10 mænd havde ellers chancer nok til at bringe sig foran, men skarpheden udeblev, og så slog de notoriske overlevere SønderjyskE til.

OB og AGF leverede deres egen hyldest til US Open i tennis ved fredag at spille 3-6 i Odense - et vanvittigt resultat, der blev endnu mere skørt af det faktum, at hjemmeholdet bragte sig foran 2-0 efter 35. minutters spil. Det er umiddelbart svært at finde ord for det forsvarsspil, som De Stribede leverede resten af kampe; ja, i virkeligheden er det vel en hån at kalde det forsvarsspil. Fra før kampen at have haft Superligaens bedste defensiv sammen med FCM (fem indkasserede mål) må Troels Bech nu sande, at OB har lukket femteflest scoringer ind i landets bedste række. OB, der dermed tabte sin første kamp i denne sæson, kan i det mindste glæde sig over, at næste punkt på dagsordenen er en kamp mod en af de to dårligste offensiver i ligaen, nemlig Brøndbys.

En klub, der ikke har meget at glæde sig over i øjeblikket, er de forsvarende sølvvindere fra FC Nordsjælland. For en uge siden blev Kasper Hjulmand & Co. ekspederet ud af Europa League af svenske Elfsborg, og søndag løb Tigrene fra Farum så ind i deres første nederlag på eget (kunst)græs i sæsonen, da oprykkerholdet FC Vestsjælland kom forbi og levede op til klubbens kælenavn, Vikingerne. Intet lod de hærgende gæster med den dobbelte målscorer Thiago Pinto Borges tilbage, og med tre erobrede point kom Ove Pedersens blårøde fightere op på imponerende 10 point for syv kampe - det samme som OB og Esbjerg. Det var FCV's første udesejr i Superligaen og den blot anden kamp, hvor oprykkerne scorede mere end ét mål. 
 

Fakta om Runde 7 i Superligaen 2013/14:

- Én af de seks kampe endte uafgjort
Målgennemsnittet per kamp lå på 4, hvilket næsten er to mål over snittet i Runde 6
- Én ud af 12 klubber holdt clean sheet: SønderjyskE
- Der blev scoret i samtlige kampe
- Runden bød på ét 1-tal, ét X og fire 2-taller
- Med FC Københavns tre point er Brøndby nu det eneste hold uden sejr
- FC Midtjylland er det eneste ubesejrede hold i denne sæson
 

Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet
 

Tak til SuperStats.dk for relevant statistik