Superligarunden der gak: Saksespark og ulvehyl


Det var en runde i X'ernes tegn i Superligaen, og to af dem havde vi forudset her på blog.unibet.com. I det hele taget må man sige, at vi efter et par runders tilvænning ser ud til at have fundet en form for stabilitet med vores spilforslag: For anden uge i træk ligger vi således på en hitrate på 50 pct. Det rækker vist lige til en acceptabel placering midt i den fiktive spilforslagsliga - hverken prangende eller håbløst. Vi stod ellers med hænderne over hovedet lørdag aften, efter at vi havde ramt resultaterne i weekendens to første kampe:

Viborg-Brøndby 2-2 
Esbjerg-AGF 5-1 
Randers FC-FC Midtjylland 1-3
AaB-OB 0-0
FC Nordsjælland-FC København 2-2 
SønderjyskE-FC Vestsjælland 0-0 

Der var lagt op til lidt af en gyser søndag aften i Farum mellem de forsvarende sølv- og guldvindere, FC Nordsjælland og FC København, og det ville være synd at sige, at tilskuere og tv-seere blev spist af med en klassisk forsigtig bunddyst. Resultatet 2-2 var sådan set ikke overraskende, men to kontroversielle straffespark, et flot mål af Rurik Gislason og en vanvittig saksesparksudligning sørgede for drama og wow-effekt. Hjemmeholdets Morten Nordstrand var efter et par sløje sæsoner endt på overskudslageret i Parken, og med små 10 minutter igen viste han sin tidligere arbejdsgiver, hvad han indeholder, da han præsterede et saksespark, der allerede er godt i gang med at gå verden rundt.

I noget nær samme klasse finder vi Peter Ankersens scoring til 5-1 i lørdagskampen mellem Esbjerg og AGF. Dermed kan vi vist roligt konstatere, at Superligaen er blevet skudt i gang med manér - ikke mindst af EfB, der i premiererunden bankede FCN 4-0. Vestjyderne har efter fire kampe (12 mål) næsten scoret en tredjedel af de kasser, det blev til for de blåhvide i hele sidste sæson (38). Fortsætter EfB's offensivduo Mick van Buren og Martin Braithwaite i den stil, så satser vi på i omegnen af 99 sæsonmål i alt fra Niels Frederiksens tropper...

Et andet jysk hold, der virker helt ustyrligt, er FC Midtjylland. Med 3-1-sejren i Randers blev Glen Riddersholms ulve de første, der fik skovlen under Colin Todds Randers FC-hold. I dén kamp kom to af Superligaens pt. mest målfarlige angribere, Ronnie Schwartz og Morten 'Duncan' Rasmussen, igen på tavlen, men gæsterne var klart stærkest og har nu fået maksimumpoint efter fire runder. Meget imponerende og en smule overraskende med tanke på holdets startprogram, der ikke kan siges at have været nemt: AGF (ude), FCK (hjemme), SønderjyskE (hjemme) og RFC (ude).

Klik her for at læse 'UNIBET INSIDE med Glen Riddersholm: Sådan går FCM fra god til fremragende'

Brøndby-træner Thomas Frank må skule en smule nervøst frem mod fredagens kamp på udebane mod netop FCM. De blågule har efter fjerde runde endnu den første sejr til gode (to uafgjorte og to nederlag), og i fredagens udekamp mod oprykkeren Viborg var det kun en scoring i overtiden fra Simon Makienok, der forhindrede det tredje nederlag i fire kampe. Det er dog glædeligt for den nye cheftræner, at de to angribere Quincy Antipas og Simon Makienok endelig fandt netmaskerne. BIF havde kun scoret én gang i denne sæson før kampen mod de grønne fra Viborg og var blevet holdt fra scoringer i de forgangne to kampe. I øjeblikket er holdets defensiv ganske enkelt ikke stærk nok til at holde nullet, så det er livsnødvendigt for vestegnsklubben, at offensiven kommer i gang.

Gang i offensiven havde både AaB og OB sådan set haft før denne weekend, hvor de to traditionsrige provinsklubber ramlede sammen i Aalborg. 0-0 endte det, og savnet af den skarpe offensivspiller Bashkim Kadrii, der blev alvorligt knæskadet i den forrige kamp mod Viborg, hvor han scorede to mål, skulle hurtigt vise sig i fynboernes angreb, som ikke kunne brokke sig over manglende muligheder foran mål. Det målløse resultat efterlader klubberne på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen, og OB, der gennemlevede så horribelt et forår, er nu ét af blot to mandskaber, der fortsat er ubesejret efter fire spillede kampe. Det lover egentlig meget godt for hårdtprøvede Troels Bech & Co.

Mindre overraskende var det måske, at mandagskampen mellem SønderjyskE og FC Vestsjælland endte 0-0. De to mandskaber havde ikke ligefrem brilleret offensivt med tre mål hver i de første tre kampe, og det ligner umiddelbart to klubber, der kommer til at ligge i den tunge ende, hvad angår scorede mål. Nicolaj Madsen er fortsat den eneste SønderjyskE-spiller, der har scoret i denne sæson, og fraværet af den skadede Tommy Bechmann og den solgte Lasse Vibe ser ud til at have ramt Lars Søndergaards tropper hårdt på offensiven. Kenneth Fabricius ligner bare ikke en mand, der kan gå ind og agere plaster på det åbne sår, de lyseblås angreb er i øjeblikket. FCV forsøger at pumpe liv i sit ligeledes tandløse angreb ved at hyre den 24-årige hollandsk-congolesiske Joel Tshibamba, der kommer fra et kort ophold i kinesisk fodbold, og som har skrevet under på en toårig kontrakt med Slagelse-klubben.
 

Fakta om Runde 4 i Superligaen 2013/14:

- Fire af de seks kampe endte uafgjort - for første gang i denne sæson
- To af kampene endte 0-0 - ingen kampe i de første tre runder var endt uden mål
Målgennemsnittet per kamp lå på 3, hvilket er et halvt mål under gennemsnittet i Runde 3
- Fire ud af 12 klubber holdt clean sheet: AaB, OB, SønderjyskE og FC Vestsjælland
- Der var ét 1-tal, fire X'er og ét 2-tal
- Det var anden gang i sæsonen, at EfB vandt en kamp med en margin på fire mål
 

Tak til SuperStats.dk for relevant statistik