Superligarunden der gak: Slagtekvæget tager fusen på bødlerne


Nedtur, nedtur og nedtur. Det er ikke kun Brøndby og FC Københavns sæson, vi hentyder til med denne dystre begyndelse på ugens klumme, men desværre også vores spilforslags nøjagtighed. For anden uge i træk går det således ned ad bakke, og efter Runde 6 må vi erkende, at vi befinder os med bagdelen i vandskorpen: Kun ét spilforslag gik hjem (fredagskampen mellem AGF og SønderjyskE), mens vi skovlede "en halv gevinst" hjem på vores tip om at satse på, at begge hold scorede i Parken i kampen mellem mestrene FCK og oprykkerne FCV. Særligt bittert var det for vores sats, at OB hev sejren hjem i søndagens tidlige kamp med et mål små 10 minutter før slutfløjtet. "C'est la vie", som franskmændene siger, og resultaterne i Runde 6 tager sig ud som følger:

AGF-SønderjyskE 3-1 
OB-FC Nordsjælland 1-0
Viborg FF-Esbjerg 3-1
FC København-FC Vestsjælland 1-1 (
)
Brøndby-Randers FC 0-0
AaB-FC Midtjylland 1-1 

Ugens store hovedperson i det danske fodboldunivers var Ståle Solbakken, der efter et par mindre succesfulde år i tysk og engelsk fodbold er tilbage i FC København, hvor han havde så stor succes i Superligaen og Champions League. FCK-tilhængerne måtte dog erkende, at træerne ikke vokser ind i himlen, at Rom ikke bliver bygget på én dag - indsæt selv yderligere metaforer - da oprykkeren FC Vestsjælland vadede ind på Danmarks nationalstadion som stor outsider og spillede lige op med Ståle og de danske mestre. Fanendo Adi scorede lynhurtigt sit første mål i den hvide trøje og ligner - arbejdstilladelse eller ej - den type angriber, som klubben har manglet efter salget af Andreas Cornelius. FCK er dog fortsat et meget skrøbeligt hold, der er alvorligt ramt på selvtilliden, og der venter Ståle et stort genopbygningsarbejde. FCV derimod fortsætter med at imponere og ligner en ekspert i uafgjorte kampe; fire af klubbens første seks kampe har således kastet pointdelinger af sig - heraf de tre på udebane.

Den anden store hovedperson i ugen, der gik, var Thomas Kahlenberg - den tidligere Brøndby-helt, der er vent hjem for at redde sin klub ... ja, og naturligvis for at få fast spilletid og tjene en god skilling. Den 30-årige spiller, der forlod BIF i 2005, fik en rigtig fin debut på det personlige plan, men han måtte sande, at BIF anno 2013 befinder sig på et ganske andet og mindre imponerende niveau end det hold, han forlod for otte år siden; derfor og på grund af for mange brændte chancer blev det kun til 0-0 på hjemmebane mod et skidt spillende Randers FC-mandskab, og de blågule ligger således fortsat som nummer sjok i selskab med FCK under stregen.

Et hold, som de fleste havde forventet, ville ligge netop dér, altså under stregen, er Viborg. Oprykkerne fra domkirkebyen har imidlertid sat turboen til og er kørt godt og grundigt hen over SønderjyskE (3-0) og nu også Esbjerg (3-1) i de seneste to runder. Godt nok leverede EfB en indsats, der "rystede" klubbens cheftræner, Niels Frederiksen ("Som vi spillede i dag, så er vi nedrykningstruet", udtalte han efter kampen ifølge Ritzau), men der skal også gives kredit til de grønblusede outsidere, der sammen med den anden oprykker, FCV, er ved at tilpasse sig spillet i landets bedste række på imponerende vis. VFF's angrebses Thomas Dalgaard fulgte sidste uges hattrick op med to kasser mod EfB og topper pt. Superligaens topscorerliste med syv mål efter seks kampe.

Klik her for at læse "UNIBET INSIDE med Glen Riddersholm: Sådan går FCM fra god til fremragende"

Ingen af Dalgaards største konkurrenter på topscorerlisten formåede at nette i denne runde. Morten 'Duncan' Rasmussen (fem sæsonmål) havde inden udekampen mod AaB scoret i tre kampe i træk, men førerholdet, FC Midtjylland, måtte have hjælp fra nordjydernes Lasse Nielsen for at kunne komme på måltavlen og sikre sig det ene point. Dermed mistede Glen Riddersholm & Co. for første gang point i denne sæson, og det kan Ulvene nok godt leve med, når de kigger i tabellen, hvor der i skrivende stund er seks point ned til nummer to, OB. AaB er fortsat et meget stærkt hjemmehold, men Kent Nielsens hold er nu uden sejr i de seneste fire ligakampe. Det var i øvrigt den blot fjerde uafgjorte kamp mellem de to jyske klubber i 40 indbyrdes opgør.

Førnævnte OB kunne med nød og næppe hive tre point hjem mod et ungt og reservespækket FC Nordsjælland-mandskab, hvis træner, Kasper Hjulmand, havde valgt at spare et halvt hold inden returkampen mod Elfsborg i Europa Leagues playoff torsdag. Det var bestemt ikke imponerende, hvad De Stribede præsterede, men det vil Odense-klubben, der faldt helt sammen i foråret, nok blæse på. Med 1-0-sejren er OB fortsat ubesejret i denne sæson og har sammen med FCM ligaens pt. stærkeste defensiv (fem indkasserede mål). Offensivspillernes manglende skarphed bør dog give anledning til bekymring; otte scorede mål har intet andet hold i den øverste halvdel af rækken gjort dårligere.

Et hold, der inden denne runde også havde store vanskeligheder ved at score, er AGF, men aarhusianerne vandt overbevisende med cifrene 3-1 på eget græs fredag aften mod SønderjyskE i en kamp, der mest af alt vil blive husket for to scoringer af veteranangriberen Søren Larsen inden for blot tre minutter; dermed er den tidligere landsholdsspiller oppe på det samme antal mål, som han præsterede i hele sidste sæson. AGF lukker fortsat alt for mange mål ind, men cheftræner Peter Sørensen må erklære sig tilfreds med en tredjeplads à point med nummer to, OB. Det var anden kamp i træk, at SønderjyskE lukkede tre mål ind, og de lyseblå fra Haderslev er nu uden sejr i fire kampe. Lars Søndergaard & Co. kan midt i elendigheden glæde sig over, at der er to hold under dem, der på trods af meget større navne og budgetter bliver ved med at jokke i spinaten runde efter runde...
 

Fakta om Runde 6 i Superligaen 2013/14:

- Tre (halvdelen) af de seks kampe endte uafgjort
Målgennemsnittet per kamp lå på knap 2,2, hvilket er 1,5 mindre i Runde 5
- Tre ud af 12 klubber holdt clean sheet: Brøndby, Randers FC og OB
- Der var tre 1-taller, tre X'er og ingen 2-taller
- EfB's kampe er fortsat de mest målrige med et snit på fire mål per kamp
- FC Vestsjælland har (ligesom OB) spillet samtlige tre udekampe uafgjort
 

Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet
 

Tak til SuperStats.dk for relevant statistik