Superligarunden der gak: Status quo og knoldesparkeri


Ja, så skal vi da love for, at vi kom ned på jorden igen efter sidste uges målorgie i Superligaen. Det gik imidlertid ikke helt så galt, som man kunne have frygtet, efter at Runde 28 ellers var begyndt med to 0-0-opgør i henholdsvis lørdagskampen og den tidlige søndagskamp - 12 mål skulle vi blive trakteret med i de resterende fire kampe. Den tendens med brændte straffespark, som AGF's Osama Akharraz og FCN's Kristian Lindberg havde (skam)skudt i gang, skulle dog vise sig at blive fulgt op med to flere af slagsen søndag i Haderslev og Aalborg, hvor SønderjyskE's Hallgrimur Jonasson og FC Københavns Andreas Cornelius pludselig reducerede sig selv til knoldesparkende amatører. 

AGF-AC Horsens 0-0
Randers FC-FC Nordsjælland 0-0
SønderjyskE-OB 4-1
Brøndby-Silkeborg IF 2-2
AaB-FC København 1-1
Esbjerg-FC Midtjylland 0-1 

Ovenstående resultater ændrede ikke meget på stillingen i hverken top eller bund. To hold kan dog tage hul på en ny uge med et smil på læberne: SønderjyskE og FC Midtjylland. Med sin overlegne 4-1-sejr hjemme over OB tog de lyseblå sønderjyder det, der kan vise sig at være et afgørende hop væk fra kviksandet i bunden af Superligaen. Fem point har Lars Søndergaard & Co. nu med fem runder tilbage ned til de tre hold, der ser ud til at skulle slås om to gange Sorteper: Brøndby, AC Horsens og Silkeborg. FCM har med tre sejre i træk på effektiv vis jaget det nedrykningsspøgelse, som vi manede frem i denne klumme, væk, og Glen Riddersholm & Co. er nu pludselig (i hvert fald i teorien) med i spillet om europæiske pladser i næste sæson. Med 1-0-sejren i Esbjerg overhalede Ulvene vestjyderne og kom à point med OB med fem point op til AaB på fjerdepladsen.

AGF har efter nulløsningen lørdag ikke vundet i fem ligakampe i træk, og Peter Sørensens tropper må derfor finde sig i at blive betragtet som en nedrykningsoutsider, selvom der er seks point ned til trekløveret i bunden af rækken. 11 mål har De Hvides vaklende defensiv lukket ind i den periode, og selvom angrebet heller ikke ligefrem kan anklages for at være skarpe, så er det nede foran Steffen Rasmussen, alarmklokkerne ringer, så hele Aarhus (og resten af Danmark for den sags skyld) må holde sig for ørene. Hvis ikke det var fordi, at SønderjyskE skulle møde mestrene, FCN, i Farum i den kommende runde, så kunne AGF, der møder FCK i Parken dagen efter, godt have forventet at se de undertippede sønderjyder (tre sejre i de seneste tre kampe) lave en kæk overhaling indenom på ottendepladsen.

Tager vi et kig på de to oprykkerhold, så må vi konstatere, at Randers FC fortsat befinder sig i en meget pointfattig periode. Ét point hjemme mod FCN's mestre er sådan set et glimrende resultat, men Colin Todds mandskab er nu uden sejr og mål i de seneste tre ligakampe. 32 scorede mål i 28 kampe er en ganske usædvanlig tynd omgang for et hold, der ligger i den øverste halvdel af Superligaen. Det næstmindst scorende hold i den sjove halvdel af rækken er FCM, der til sammenligning har lavet 41 kasser. Oprykkerkollegerne, Esbjerg, kan med et målgennemsnit på én sølle kasse per kamp heller ikke just prale af at ligge inde med tørt krudt (eller krudt overhovedet), men Jess Thorup & Co. kan trods alt glæde sig over at have vundet fire af de seneste seks ligakampe. Der er ikke umiddelbart meget, der tyder på, at pokalfinalen i Parken den 9. maj mellem de to klubber bliver en lækkerbisken for de målhungrende masser, vel?

Vi runder denne uges Superligarunden der gak af med at konstatere, at denne hjemmesides spilforslag fik en lillebitte opblomstring efter sidste uges forslag, der var nogenlunde ligeså uskarpe som Superligaens straffesparksskytter (to ud af seks rigtige resultater). Halvdelen af vores seks spilforslag gik således hjem, og vi fik revitaliseret vores tro på det at satse på uafgjort (RFC-FCN og BIF-SIF). Ak ja, og hvis Akharraz og Cornelius havde bevaret køligheden fra pletten, ville rundens succesrate såmænd være landet på fem ud af seks rigtige spilforslag...
 

Fakta om Runde 28 i Superligaen:

- Der blev scoret i fire ud af de seks kampe
Fire af de seks kampe endte uafgjort
- Fem hold holdt clean sheet: AGF, ACH, FCN, RFC og FCM 
- Der blev scoret i alt 12 mål, hvilket giver et gennemsnit per kamp på to mål - tre mål færre end sidste rundes gennemsnit
- Begge de to vinderhold slog en højere placeret modstander

 

Klik her for at spille på kampene i Runde 29 i Superligaen hos Unibet