Superligarunden der gak: Top-og bundstrid raser videre


30. runde i Superligaen skulle vise sig at blive en rigtig god en af slagsen; ikke kun for de store vindere FC Midtjylland og SønderjyskE, men også for blog.unibet.com, der ramte plet med fire ud af seks spilforslag inklusiv resultattippet 1-1 i derbyet mellem FC København og Brøndby IF. Det giver en hitrate på over 66 pct., hvilket må siges at være mere end acceptabelt, når man har at gøre med en liga så utilregnelig som den danske. Med tre runder tilbage er stillingen i Superligaen ret kuriøs; de øverste otte pladser udgøres således af fire "par" med det samme antal point (henholdsvis FCM og AaB med 55 point, FCK og BIF med 47, EfB og FCN med 42 samt OB og RFC med 37).

Resultaterne og vores spilforslag tog sig ud som følger:

Randers FC - FC Nordsjælland 0-1
AaB - Esbjerg 0-2
SønderjyskE - Viborg FF 1-0 
FC Midtjylland - FC Vestsjælland 3-1 
FC København - Brøndby IF 1-1 
AGF - OB 0-1 

Lørdag var vi vidner til rundens største overraskelse, da Esbjerg tog til Aalborg og besejrede førerholdet, AaB, så klart som 2-0. Det var Kent Nielsen & Co.'s andet hjemmebanenederlag i træk, efter at de bolsjestribede nordjyder forinden ikke havde tabt så meget som én hjemmekamp i sæsonen. Begyndende gummiben? Muligvis. Faktum er i hvert fald, at det også kun var med nød og næppe, at aalborgenserne hentede de tre point i Odense for en uge siden. For EfB betyder sejren, at holdet nu er ubesejret i fem kampe, og at man ligger godt til i kampen om at erobre den femteplads, der giver adgang til kvalifikationen til Europa League.

Ulvene fra FC Midtjylland var ikke sene til at udnytte toprivalens fejltrin. Dagen efter AaB's nederlag vandt midtjyderne således sikkert 3-1 på hjemmebane mod de ellers defensivt solide oprykkere fra FC Vestsjælland. Inden opgøret i Herning havde oprykkerne kun lukket lidt over ét mål ind per udekamp, men den statistik fik FCM gjort eftertrykkeligt til skamme. Med favoritsejren hoppede FCM forbi AaB i kraft af en betydeligt bedre målscore. Dermed fik Glen Riddersholm (billedet herunder) og hans udvalgte den perfekte optakt til de kommende runders tricky kampe mod Brøndby IF og FC København.

Bag ved topduoen finder vi fortsat FC København og Brøndby IF med det samme antal point (47) efter søndagens uafgjorte derby - et opgør der bød på mere festfyrværkeri på lægterne end på banen. Kampen i Parken var fattig på chancer, og vi skulle helt hen til det 73. minut, før gæsterne fra vestegnen satte gang i målscoringen. Med Thomas Delaneys udligning i de døende minutter af derbyet sikrede Løverne sig en fortsat placering som nummer tre i Superligaen takket være en bedre målscore ned ærkerivalerne. Det var mestrenes sjette uafgjorte hjemmekamp ud af 16 i denne sæson.

Uafgjort endte det ikke i Aarhus mandag aften, men det kunne det meget vel have gjort, hvis hjemmeholdet AGF's angribere havde vist større skarphed foran Mads Toppel i OB'ernes mål. Netop de manglende mål har været aarhusianernes helt store problem på det seneste. Otte kampe, otte nederlag og ét mål. Det er de sørgelige fakta for De Hvide, der nu har tabt 10 ud af 15 kampe på eget græs i sæsonen - flere end nogen andre i Superligaen. End ikke en højt profileret mentaltræner fra Norge ser ud til at kunne ændre den kurs, der går direkte mod afgrunden. Med sejren fjernede OB sig derimod endegyldigt fra nedrykningszonen.

Dernede ligger SønderjyskE og Viborg og skuler ondt til hinanden på hver sin side af stregen. Efter 30. runde er det de lyseblå fra Haderslev, der kan trække vejret på den gode side af vandskorpen takket være 1-0-sejren i søndagens tidlige gyser mod Auris grønklædte tropper, der til lejligheden ellers fik massiv støtte af de tilrejsende VFF-tilhængere. Kun fire klubber har vundet flere hjemmekampe end SønderjyskE i denne sæson, og efter at Lars Søndergaard & Co. har fået point i fire af de seneste fem ligakampe ser det ud, som om sønderjyderne endnu en gang klarer frisag på trods af eksperternes dommedagsprofetier.

De forsvarende sølvvindere fra Farum, FC Nordsjælland, gav fredag endnu et eksempel på den kynisme, der har kendetegnet Tigrene på det seneste. 1-0-sejren i Randers betyder, at FCN, der ellers kom så skidt fra start i denne sæson med én sejr i de første ni runder, i høj grad stadig er med i spillet om den potentielt værdifulde femteplads, som EfB også bejler til. Hjulmands mandskab har scoret næstfærrest mål i Superligaen (31), så det er i høj grad holdets defensiv, der har sørget for, at de rødgule fortsat har noget at spille for i denne sæson. FCN har således holdt buret rent i tre af sine seneste fire kampe.

Fakta efter 30. runde i Superligaen 2013/14:

- AaB har ikke vundet over Esbjerg på hjemmebane i de seneste seks forsøg
- FC Nordsjællands seneste fem sejre i Superligaen er vundet med cifrene 1-0
- FC København og Brøndby IF har kun spillet 15 gange uafgjort i 69 ligaderbyer
- Det var første gang i syv indbyrdes opgør mellem AGF og OB, at én af parterne holdt buret rent
- Med 3-1-sejren over FC Vestsjælland har FC Midtjylland både den bedste offensiv og defensiv i Superligaen (57-29)
- SønderjyskE havde aldrig tidligere besejret Viborg FF i landets bedste række - heller ikke som Haderslev FK 

(Statistik: Danskfodbold.com)

Se alle vores odds på Superligaen her!