Underholdende og jævnbyrdigt når to verdener brager sammen i Herning


FC Midtjylland er under kæmpe pres efter brøleren i Helsingør, og FC Nordsjælland svæver på en sky med maksimumpoint efter fire runder. Der er mange gode grunde til at holde et vågent øje med søndagens tidlige kamp i Herning.

FCM har været som nat og dag, alt efter om holdet spiller hjemme eller ude, og havde det ikke været for målet i sidste minut, der sikrede videre adgang i Europa, så kunne den elendige indsats i Helsingør måske have kostet Thorup jobbet.

I modsætning til i Helsingør forventer jeg, at FCM stiller i stærkeste start-11 søndag, og det kan forsvare midtjydernes favoritværdighed. Jeg er dog ikke enig i, at hjemmeholdet bør være så stor favorit, som de er blevet gjort til af oddssætterne, der giver dem omkring 53 pct. chance for at vinde kampen.

Der er også grund til at lette på hatten for træner Hjulmand.

Trods farvel til Lobotka, Maxsø og Ingvartsen har FCN præsteret fænomenalt – ikke mindst i offensiven, hvor Asante, Marcondes og Donyoh er konstante trusler. Der er også grund til at lette på hatten for træner Hjulmand, der har vist sig fleksibel og dygtig til at improvisere sig til en effektiv taktik. 

FCM’s bagkæde virker ikke afstemt endnu, og mod så hurtige folk vil det være et mindre mirakel, hvis Ulvene kan holde tæt. FCN har før drillet FCM i Herning, og point til Superligaens førerhold er helt oppe over odds 2.00. Den vej går jeg.

I forhold til tegnet er jeg mere skeptisk. Jeg ser det som en kamp, der kan vippe til begge sider, men når FCM stiller i stærkeste, vurderer jeg holdene til at være meget jævnbyrdige - trods ganske forskellige måder at spille fodbold på.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne.

1, X eller 2: Sats på X'et til odds 3.85
Resultattip: Sats på 2-2 til odds 11.00
Andet spil: Sats på X2 på dobbeltchancen til odds 2.06

Hvordan går det i Herning? Vores eksperter guider dig til de kloge spil på kampen: