UNIBET INSIDE med FC Midtjyllands Pione Sisto


Det er altid fedt at være af sted på træningslejre og ikke mindst med FC Midtjyllands førstehold. Det giver os unge spillere en mulighed for at vise vores individuelle kvaliteter frem for trænerne. Det er en mulighed for at blive maksimalt udfordret og sidst men ikke mindst for at komme et skridt tættere på superligatruppen.

Vi lever topprofessionelt i 10 dage på et femstjernet hotel i det varme Algarve i Sydportugal med udsigt direkte ud til Middelhavet. Ud over det var vi med i træningsturneringen Atlantic Trophy, så vi fik også kamptræning og mulighed for at prøve de ting af, som vi har trænet på.

Vi træner to gange om dagen - morgen og eftermiddag. Træningen er ofte delt op, så den ene gruppe for eksempel arbejder med den taktiske del, mens den anden gruppe spiller forskellige former for spil, og så skifter vi senere i løbet af træningen.

Vi var en del unge spillere med på træningslejren, og det er klubben meget opmærksom på. Derfor var der en akademitræner, Lars Friis, med for at sørge for, at der fortsat blev givet den rigtige træning, når førsteholdet trænede for sig selv.

På hotellet havde vi mulighed for at slappe lidt af for os selv eller hygge lidt med de andre på værelserne. Selv om vi er på træningslejr, betyder det ikke for de unges vedkommende, at skolen er glemt, eller at der ikke er tid til den slags. Før vi tog af sted, har skolen gjort opmærksom på, hvad den enkelte person skal indhente eller have lavet på træningsopholdet, så vi ikke kommer bagud. Vi fik derfor afsat tid, så vi havde mulighed for at få lavet lektierne.

De sidste par dage har vi altid arrangementer og aktiviteter. En tradition i FC Midtjylland er, at vi har BS Christiansen med. Via en motiveret fremlæggelse for os alle forsøgte han at guide os som hold, så vi kommer til at stå stærkere. Ud over det har vi en quizaften, hvor vi deles op i hold og dyster imod hinanden, hvor det handler om en ting: AT VINDE!

Man kommer altid hjem med en hel masse ting, som man lært. Men dér hvor jeg har fået mest ud af det, er, at jeg er blevet mere bevidst om, hvad der kræves for at spille voksenfodbold (Superliga), og med den viden kan jeg træne mere målrettet fremover, når jeg er til træning, eller når jeg træner for mig selv.

Bedste hilsner
Pione Sisto #27