UNIBET INSIDE med Glen Riddersholm: Sådan går FCM fra "god" til "fremragende"


I kalenderåret 2013 har vi set et FCM-hold med gode resultater og en stabilitet, som vidner om en god udvikling. Hvad er der sket, og hvad har vi arbejdet med i optakten til sæsonen 13/14?
 

I vinteren 2013 lavede vi en analyse af vores situation. Ikke kun på det taktiske plan, men en analyse af hele organisationen i den sportslige sektor. Der var en masse småting, vi skulle ændre. Man taler ofte om marginaler i topsport, og netop de marginaler skulle vi proaktivt opsøge. Vi lavede en handlingsplan. En plan, som i korte træk gik ud påat vi


1. Taktisk skulle være dygtigere i defensiven. 

2. Vi skulle få integreret Morten 'Duncan' Rasmussen bedre i spillet. 

3. Vores sundhedssektor skulle have en opgradering, så vi kunne nedbringe et voldsomt antal af skader (vi anvendte 23 forskellige spillere i start-11'eren i de første ni kampe, hvilket var det samme som i hele sæsonen forinden). 


4.
 Vi skulle mentalt bearbejde vores modgang fra efteråret og dermed anvende vores erfaring i praksis. 


5. Vi skulle være i en bedre fysisk form.

6. Omverdenen skulle se, at der var sket noget med FCM. Vi vidste, vi var bedre, men vi skulle være dygtigere som hold. Teamfølelsen skulle udvikles. 


Resultatet af analysen og handlingsplanen så man i foråret 2013. I topsport er man et produkt af sin forberedelse, men man lever også på en knivsæg, hvor små for omverden ubetydelige ting dramatisk kan ændre tingenes tilstand. Men vi glædede os over, at vi på mange parametre var lykkedes, og at det hen over sommeren handlede om at opstille nye mål for udvikling og præstation. Udfra tesen "man kan ikke planlægge resultater, men præstationen", gik vi på sommerferie og tog hul på opstarten. 

 

I sommerpausen har vi sat os nye ambitiøse mål internt i truppen omkring, hvad vi skal gøre for at fastholde vores niveau fra foråret. Vi har arbejdet med begrebet om, hvad der skal til for at gå "fra god til fremragende" og hvilke ofre, det kræver at udnytte sit fulde potentiale.


 

Vi er et hold med mange dygtige individualister. Men fodbold er en holdsport, og vi har arbejdet meget med holdfølelsen og arbejdet med at skabe en forståelse af, at forskellighed, kulturer og menneskelige relationer kan være en styrke. Det har givet god forståelse, samhørighed og ikke mindst stabilitet, som er et nøgleord, hvis du vil skabe resultater. 

 

Holdfølelsen har været et vigtigt begreb at dyrke - ikke mindst set i lyset af at mange spillere har uafklarede situationer vedrørende deres kontraktforhold m.m. Men spillerne skal have ros for at drage nytte at tidligere tiders erfaring, og dermed har de evnet at skille tingene ad trods en masser rygter og udefrakommende forstyrrelser. 

 

I spillemæssig øjemed har vi arbejdet med et mere fleksibelt presspil, hvor vi evner i samme kamp både at gå højt og lavt i denne fase. Vi har arbejdet på at blive langt mere direkte og effektive i vores afslutningsspil samt anvende Duncan langt mere i vores spil. 

 

Foreløbig går det godt: to kampe, seks point samt spillet til nul to gange. Vi glæder os over udviklingen, men er samtidig ydmyge overfor, hvad der har bragt os hertil. Nu skal vi bevare fokus fremadrettet og afvente, at transfervinduet lukker. Vi vil angribe resten af sæsonen med sund fornuft og en enorm lyst til at ville vinde HVER ENESTE KAMP. 

 

God sæson

Glen


Klik her for at læse blogredaktørens opsummering af Runde 2 i Superligaen

Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet