Velspillende Esbjerg fortsætter pointstimen mod skrøbeligt mesterhold


Bortset fra en enkelt svipser i sidste sæson er AaB blevet lidt af en yndlingsmodstander for Esbjerg. 1-2-resultatet på hjemmebane er således det eneste EfB-nederlag i Superligaen til nordjyderne siden november 2008. Siden dengang er 14 indbyrdes ligaopgør endt med seks sejre til vestjyderne, syv gange uafgjort og altså blot én sejr til AaB.

Mandag aften går de to jyske klubber ind til kampen med masser at spille for; mens hjemmeholdet med en sejr vil overhale de forsvarende mestre og komme à point med SønderjyskE på femtepladsen, så vil gæsterne med tre point lægge sig side om side med Brøndby IF på fjerdepladsen.

Kun seks point skiller nummer fire, BIF, fra nummer 10, OB, og det tætte og mangfoldige midterfelt gør, at uafgjorte resultater ikke batter noget som helst i det store billede. 1-1-kampen søndag aften på Brøndby Stadion mellem BIF og FC Midtjylland var da også årets første uafgjorte kamp i landets bedste række.

"En sejr kan virkelig rykke os i tabellen. Det bliver en svær, men ikke uløselig opgave mod et godt fodboldhold, der ikke primært lever på fysikken. Vi står meget godt til AaB, og jeg forventer en jævnbyrdig kamp", siger EfB-træner Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Efter en spillerunde med til tider elendigt fodboldspil grundet tekniske mangler og/eller dårlige baner er der grund til at håbe på en seværdig og flot fodboldkamp mellem to hold, der på sine bedste dage præsterer noget af det bedste, Superligaen har at byde på i 2015. Det er dog ved at være noget tid siden, vi har set den slags fra AaB, mens EfB trods udeblevne sejre har gjort sit for at holde fanen højt.

De blåhvide vestjyder har ikke tabt i fire ligakampe siden en hæsblæsende 2-3-kamp i Randers i begyndelsen af november. AaB derimod har tabt to af sine seneste fire kampe og var - ret beset - ganske heldig med at vinde 1-0 over BIF i sidste runde. En samlet 1-6-lussing til Club Brugge er også med til at tegne et billede af et AaB-hold, der har svært ved at finde guldspillet fra den forgangne sæson.

AaB har kun vundet én udekamp i denne sæson, og vi tror ikke på, at Kent Nielsens mandskab pt. er i en forfatning, der gør nordjyderne i stand til at tage sejr nummer to på en svær bane som den i Esbjerg. Til gengæld tror vi, at værterne fortsætter det gode spil og snupper en 2-1-sejr til odds 10.00.

Hjemmeholdet er uden Mikkel Vestergaard, der er skadet.

Gæsterne har forsvarsspilleren Rasmus Thelander i karantæne, mens Patrick Kristensen, Gilli Sørensen, Lukas Spalvis, Jakob Ahlmann og Donny Gorter er ude med sygdom eller skader.

1, X eller 2?
Sats på, at EfB vinder kampen til odds 2.15