Taktikhjørnet med Jonathan Wilson: Tottenhams gode form slår Chelsea


SIDSTE NYT FRA OMKLÆDNINGSRUMMET

Chelsea savnede virkelig Thibaut Courtois og Marcos Alonso i søndagens nederlag til Manchester United. Alonso fik det skidt under opvarmningen, men skulle være tilbage lørdag, og Chelsea er ligeledes optimistisk, hvad målmanden og hans ankelproblemer angår. Tottenham er fortsat uden Danny Rose, Erik Lamela og Harry Winks, hvilket de efterhånden har været i et stykke tid. Cameron Carter-Vickers og Michel Vorm er desuden tvivlsomme. 

FORMKURVENDa Antonio Conte i søndags udtalte, at "Tottenham er det bedste hold i ligaen lige nu”, var det ikke bare et forsøg på spinSpurs spiller formidabel fodbold og har syv sejre i træk samt 22 kasser undervejs. Det er ikke sådan, at Chelsea ligefrem kapitulerer, men The Blues virker ikke så sikre, som de gjorde tidligere. Deres føring i ligaen er nede på fire point, og to af de seneste fire kampe gav nederlag.

Nederlaget hjemme til Crystal Palace kan tilskrives tilfældigheder - den slags, der "bare sker" - men nederlaget mod United var bekymrende. For første gang i et årti blev Chelsea ikke noteret for et eneste skud inden for rammen i en ligakamp. 

TIDLIGERE MØDER

Tottenhams historik mod Chelsea er skidt med bare syv sejre i de seneste 64 møder i alle turneringer. De vandt dog deres seneste møde med 2-0 på White Hart Lane i januar, og Chelsea har kun én sejr i de seneste fem London-opgør. Chelsea vandt de seneste to opgør mellem klubberne på Wembley, mens Tottenham kun har vundet én af sine seneste otte kampe på banen.  

TOTTENHAMS FORMATION

I januar spillede Spurs med tre mand i forsvaret og matchede Chelsea mand for mand. Oppe i front spillede Dele Alli og Christian Eriksen sammen med Harry Kane. Moussa Dembelé og Vincent Wanyama nedkæmpede N’Golo Kate og Nemanja Matic på midtbanen, mens Kyle Walker og Danny Rose vandt slaget på flankerne mod Victor Moses og Marcos Alonso.

Muligheden for at spille med et tremandsforsvar foreligger igen - dog med Ben Davies på venstrekanten i stedet for Rose - men i deres seneste to ligakampe har Tottenham benyttet en 4-2-3-1'er. Med tanke på hvor godt formationen virkede i januars møde med Chelsea, vil det være overraskende, hvis ikke Mauricio Pochettino vælger samme opstilling, hvor Eric Dier falder ned og spiller sammen med Toby Alderweireld og Jan Vertonghen. 

KOMMER HAZARD IND I KAMPEN?

Eden Hazard har skabt 66 chancer for Chelsea i denne sæson - 25 mere end nogen anden spiller. Det vil være en smule for nemt at sige, at stækker man belgieren, stækker man også Chelseas spil, men han er nu engang holdets klart mest kreative kraft, ikke mindst når Diego Costa ikke er på toppen, som han ikke synes at være lige nu. Det lykkedes Ander Herrera at lukke ned for Hazard med store succes i søndags, og andre klubber vil helt sikkert prøve samme opskrift i fremtiden, men Tottenham vil sandsynligvis satse på, at skubbe Eric Dier op og tage sig af Hazard, hvis sidstnævnte skulle slippe forbi Dembelé fremfor at afskrive en mand til fast at følge Chelsea-kreatøren.

RUMMET BAG CHELSEAS WINGBACKER

Alonsos comeback lørdag eftermiddag skulle sikre Chelseas venstrekant, men det er ikke det eneste, Chelsea bør spekulere over før derbyet; på White Hart Lane i januar lykkedes det Rose at udstille Victor Moses’ defensive svagheder - om Davies kan gøre det samme, er ikke sikkert, men Tottenham vil stadig forsøge at udnytte den sårbarhed, der førte til begge scoringer. De to mål blev scoret af Dele Alli og begge som resultat af et indlæg fra én, der lykkedes med at komme ned bag Moses, som afslørende visse placeringsvanskeligheder. Han har fået lidt mere erfaring nu, men efter at have spillet offensiv kant i hele karrieren er det ikke underligt, at visse dele af de defensive pligter ikke falder ham lige naturligt. 

DOM

Chelsea er svag favorit, hvilket måske er smule overraskende baseret på holdets nuværende form; de har ikke holdt målet rent i 10 kampe, og Diego Costa er uden scoringer i fem kampe. Tottenhams problemer på Wembley er en bekymring, men sådan som de spiller lige nu, og sådan som de nedlagde Chelsea i januar, virker det klart mest fornuftigt at satse på Spurs.