Fra Tiger Woods til Spieth: De fem største højdepunkter ved US Masters


Den største golfturnering i verden, The Masters eller US Masters, har leveret et væld af magiske øjeblikke for golf-fans over hele verden med en nærmest årlig garanti for dramaer, spektakulære slag og hjerteskærende kiksere.

US Masters kommer på en eller anden måde altid op med noget uventet og forbløffer os hvert eneste år med skelsættende præstationer. Store mestre har hævet niveauet af deres spil for at klare udfordringen på Augusta-banen, mens andre stadig er på jagt efter den ikoniske grønne jakke. 

2016-udgaven leverede en stor overraskelse med englænderen Danny Willett (billedet ovenfor) som vinder af den grønne jakke, mens Jordan Spieth var mesterlig i 2015 med en triumf, der udlignede Tiger Woods' Masters-rekord på 18 under par 270, som han satte i 1997. Til gengæld knækkede Spieth totalt i sidste års udgave, da et forsvar af titlen ellers lignede en formsag. 

Der har været et utal af højdepunkter fra Augusta-banen igennem årene, og vi har udvalgt fem af dem, som vi mener har en særlig plads i historien.

5. Tiger Woods' rekordsejr i 1997

Tiger Woods skrev historie, da han i  i en alder af 21 år i 1997 blev den yngste spiller til at vinde den grønne jakke. Undervejs leverede han de 18 runder på henholdsvis 70, 66, 65 og 69 slag. Det placerede ham 12 slag bedre end Tom Kite på andenpladsen, hvilket er den største sejrsmargin i turneringens historie.

Hans første sejr i en såkaldt Major skabte nærmest massehysteri og leverede skyhøje seertal for fjernsynsstationerne.

4. Louis Oosthuizens "albatros" i 2012

Sydafrikaneren Louis Oosthuizen leverede en sjælden "albatros" (tre slag under par) på det andet hul, der ellers er normeret til fem slag. 

Oosthuizen brugte et fire-jern til at hakke bolden små 231 meter op på green'en og lige ned i "koppen"

3. Jordan Spieth fører hele vejen i 2015

Som et spejlbillede på Tiger Woods’ gennembrud i 1997 vandt 21-årige Jordan Spieth sin første grønne jakke med en 18 under par forrige år. 

Spieth blev samtidig den første spiller siden Raymond Floyd i 1976, der førte turneringen fra start til slut. 

Spieth gik de fire runder i 64, 66, 70 og 70 slag og endte med at vinde med fire til nærmeste forfølger.

2. Tigers chip på 16. hul i 2005

Et øjeblik der for altid vil være mejslet ind i enhver golf-entusiasts hukommelse. Woods var placeret helt elendigt i roughen på 16. hul, hvilket ikke forhindrede golfgeniet i at levere et udsøgt chip og en usandsynlig birdie. 

Woods vippede bolden ind på green'en, hvor den rullede, gjorde et lille kort stop for til sidst at dumpe i "koppen", hvilket var medvirkende til amerikanerens fjerde grønne jakke. 

1. Adam Scott bliver den første australier, der vinder The Masters

En lang tørke blev brudt for australsk golf i 2013, da Adam Scott blev den første aussie, der vandt titlen. Den sympatiske australier vandt et omspil på to huller mod den tidligere mester Angel Cabrera.

Sejren til Scotts kom i hus på dramatisk vis, da han sænkede to monster-birdies på først 18. hul og siden andet hul i omspillet. 

Dustin Johnson er favorit til at vinde US Masters 2017 til odds 7.00, mens Jordan Spieth er oppe i 9.50. Danske Søren Kjelden giver pengene 101 gange igen for en sejr, hvilket er samme pris som gives på den forsvarende mester Danny Willett.